Dodaj upozorenje o ceni
Kreiraj novi bot za cenu
+ -
Kreiraj novi bot za cenu
Sažetak za bot za cene

Možete da otkažete bot za cene u bilo kom trenutku i nemate nikakve novčane obaveze kada bot izvrši automatsku porudžbinu.

1/4 oz britanski zlatni dukat Britannia

Nema na stanju
Tavex sa ponosom predstavlja vodeći zlatni dukat Kraljevske kovnice – britanski zlatni dukat od 1/4 unce Britannia. ... pročitaj više
Prodajemo Kupujemo
-
65751 din
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Uvod

Tavex sa ponosom predstavlja vodeći zlatni dukat Kraljevske kovnice – britanski zlatni dukat od 1/4 unce Britannia. Lik je pre skoro 2000 godina oblikovan kao simbol naroda i nacije. Rimljani su zamislili plemenitu, gracioznu ratnicu i postavili je na kovanice sa nazivom Britannia, kako se zvala nova provincija na koju su polagali pravo. Lik Britanije je više puta iznova zamišljan jer je bila redovna pojava na kovanicama svakog britanskog monarha, od Čarlsa II pa sve do kraljice Elizabete II. Umetnici svakog doba su je prikazivali na načine koji odražavaju ideje i stil njihovog vremena. Sa svakom novom pojavom Britannia je poprimala sve više i više slojeva značenja i postajala trajni simbol duha nacije. 

Kada su 1987. godine kovanice Britannia dodate u portfolio plemenitih metala Kraljevske kovnice, kao odgovor na rastuće globalno tržište plemenitih metala, Filip Nejtan je interpretirao Britaniju na savršen način preko novih kovanica. Predstavljena je sa snažnim pomorskim uticajem, kako stoji na vetru u klasičnoj haljini sa talasima pred njenim nogama i drži u ruci trozubac, štit i maslinovu grančicu; zlatni dukat je odmah postao prepoznatljiv na međunarodnom tržištu kao moderni lik britanskih plemenitih metala i simbol snage i tradicije. 

Britanski zlatni dukati nude britanskim investitorima jedan od najefikasnijih načina za ulaganje u zlato. Naš najpopularniji zlatni dukat idealan za ulaganje je baš zlatna kovanica Britannia: kovanica od 1/4 unce sa 999,9 čistog finog zlata. Osim zlatnog Suverena i zlatni dukati Britannia su privlačni investitorima zlata jer su oslobođeni i od poreza na kapitalnu dobit i od PDV-a.

Zašto kupiti

Zašto kupiti?

 • Zlatni dukati Britannia poznati su po svojoj lepoti i pouzdanosti, kao i po svojoj težini i kvalitetu, koji su verifikovani na staroj viševekovnoj britanskoj ceremoniji provere poznatoj kao „Trial of the Pyx“. 
 • Britanski zlatni dukat Britannia je pravo umetničko delo napravljeno od zlata. Ono predstavlja Britaniju, kreativnu interpretaciju Džejmsa Totla o jednoj neprolaznoj ikoni.
 • Britanski zlatni dukat Britannia je legendaran. Britannia, vodeća kovanica Kraljevske kovnice, kovana je od 1672. godine.
 • Britanski zlatni dukat Britannia kovan je po vrhunskom standardu. Kovanica se izrađuje po standardu za plemenite metale koji nisu u opticaju. 
 • Britanski zlatni dukat Britannia uspostavlja nove kriterijume bezbednosti na tržištu plemenitih metala. Četiri napredne bezbednosne funkcije podižu vizuelnu bezbednost kovanice na viši nivo.

Kupovina zlatnih predmeta znači niske rizike i održavanje bogatstva

Vrednost zlata je porasla tokom godina što ga čini odličnim za održavanje ili povećanje bogatstva.

 • Vrednost proizvoda (1kom.)
  75965 din
 • Otkupna cena
  65751 din
 • Vaš rizik sada
  10214 din

Činjenica: cena zlata u RSD je porasla za 47.6% u poslednjih 3 godina. Najniža cena je bila 163458 RSD/oz, a najviša 267823 RSD/oz. Trenutna cena na svetskom tržištu je 263052 RSD/oz

Istorija

Prvi put iskovan 1987. godine, zlatni dukat Britannia je odmah postao najbolji primerak dukata. Danas predstavlja jednu od vodećih kovanica Kraljevske kovnice i jedan od najpopularnijih proizvoda od plemenitih metala. Izrada i dizajn Filipa Nejtana odmah su doprineli prepoznatljivosti dukata. Njegova interpretacija Britanije je uzvišena i moćna, ali i ženstvena, mirna i elegantna. Dizajn je i dalje isti i nakon 30 godina.

 1. obeležava se 30 godina od kada je dizajn dukata Britannia pušten na tržište. Filip Nejtan, dizajner prve zlatne kovanice Britannia 1987. godine, zamislio je njen lik kao klasičnu ikonu koja se razvija.

U ovim potpuno novim primercima u kolekciji dukata, kultni dizajn je izmenjen: sada se na zadnjoj strani kovanice nalaze sunčani zraci. 

Zlatni dukati Britannia su poznati po svojoj lepoti i pouzdanosti, kao i po svojoj težini i kvalitetu, koji su verifikovani na staroj viševekovnoj britanskoj ceremoniji provere poznatoj kao „Trial of the Pyx“.

Kraljevska kovnica jedna je od najstarijih i najuglednijih vladinih institucija Velike Britanije. Njena duga istorija datira od 1279. godine, kada je počela sa radom u Londonskoj kuli. Njena reputacija za izvrsnost i poverenje dodatno je porasla kada je ser Isak Njutn došao na čelo Kraljevske kovnice. Tokom svog mandata u Kraljevskoj kovnici bio je odgovoran za prelaz britanske funte na zlatni standard.

Danas Kraljevska kovnica nije odgovorna samo za kovanje opticajnog novca u Velikoj Britaniji, već takođe proizvodi zvanične kovanice za više od 60 zemalja širom sveta. Međutim, najvažnija i najpoznatija kovanica koja je ikada izašla iz presa ove kovnice nesumnjivo je zlatni dukat Suveren, koji se i danas proizvodi u kovnici u gradu Lantrisant (Vels - Velika Britanija). Preciznost i kvalitet savremenog zlatnog dukata Suveren isti su kao i pre 200 godina, sadrži 22 karata čistog zlata i težak je tačno 7,98805 grama. Ni popularnost zlatnog dukata Suveren se nije promenila, što je potvrđeno 2014. godine, kada je Kraljevskoj kovnici ponestalo ovih predmeta zbog izuzetne potražnje. Zlatni dukat Suveren je bez sumnje jedan od najistaknutijih zlatnika ikada proizvedenih, a činjenica da je skoro 100.000.000 njih iskovano od 1957. godine svedoči o njihovoj izvrsnosti i pouzdanosti. Reputacija zlatne kovanice Suveren kao „glavne kovanice na svetu“ pronosiće se vekovima, jer će napredni investitori uvek radije držati deo svog bogatstva u zlatnim kovanicama koje su sigurne, likvidne i pouzdane.

istorija poslovanja, prema nekim procenama preko 1100 godina, kao i proizvodnja mnogih poznatih svetskih kovanica poput zlatnog dukata Suveren, doprineli su tome da postane jedna od najpoznatijih i najčuvenijih kovnica na svetu. Kovnica je odgovorna za proizvodnju kovanog novca Ujedinjenog Kraljevstva.

Težina proizvoda u gramima
7.8
Zlato težina u gramima
7.776
Finoća
999.9
Zlato težina u finim uncama
0.25
Prečnik (mm)
22
Debljina (mm)
-
Opis nominlane vrednosti
25 funti
Proizvođač
Kraljevska kovnica, Velika Britanija

Prednja strana

Na prednjoj strani britanskih zlatnih dukata Britannia se nalazi lik kraljice Elizabete II. Portret prikazuje kraljicu Elizabetu II u različitim predstavama jer će se svakih nekoliko godina izgled prilagođavati. Na zadnjoj strani dukata Britannia od 1/4 unce su prikazane sledeće oznake: ime vladara „Elizabeth II DG“ (Dei Gratia - Milost Božja), „Reg, Fid, Def“ (Kraljica koja brani veru) i nominalna vrednost od 50 funti.

Zadnja strana

Na zadnjoj strani se nalazi međunarodno priznati originalni portret Britanije autora Filipa Nejtana. Nekada korišćena kao simbol britanskih ostrva, a zatim kao ženska personifikacija britanskog naroda, Britanija je veličanstvena ličnost. Nosi korintski šlem u odbrani ostrva. Njen trozubac vlada nad vodama Lamanša, dok je njen štit sa zastavom Ujedinjenog Kraljevstva spreman da zaustavi svakog osvajača.

Prilikom porudžbine preko naše onlajn prodavnice, možete da izaberete da vam se proizvodi isporuče putem DExpress-a ili da ih preuzmete lično u našem uredu u Beogradu.

Isporuka putem DExpress-a

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Rok isporuke je 1 ili 2 radna dana. DExpress kurir će vas kontaktirati putem telefona.

Isporuka paketomatu DExpress

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Vreme isporuke je obično u roku od 1 ili 2 radna dana. Molimo vas da navedete svoj broj telefona kako biste dobili obaveštenje putem SMS-a sa kodom za potvrdu kada vaš paket stigne.

Lično preuzimanje

Dobrodošli ste da dođete i preuzmete svoje proizvode u našem uredu u Beogradu istog dana kada primimo vašu uplatu.

U oba slučaja, potrebno je da ponesete važeći identifikacioni dokument da biste preuzeli proizvode. Klijent, platilac i primalac moraju biti ista osoba.

Osiguranje

Paket je u potpunosti osiguran, a u izuzetno malo verovatnom i retkom slučaju da se paket izgubi ili ošteti, poslaćemo ponovo artikle ili ćemo vam vratiti novac.

Pakovanje

Proizvodi se pakuju u zaštitnu ambalažu i stavljaju se u diskretno pakovanje bez brenda.

Kašnjenja

Ako dođe do kašnjenja isporuke ili ako naručeni proizvod nije na zalihama, uvek ćemo vas kontaktirati putem e-pošte da bismo vam pružili detalje o isporuci.

Cene isporuke

U ovom trenutku cena isporuke je formirana troškovima osiguranja i „Pouzećem“

Napominjemo da svaka isporuka sadrži 0,50% dodatnih troškova za osiguranje i 0,50% dodatnih troškova ako odaberete način plaćanja „Pouzećem“.

Sigurna isporuka

Svaka pošiljka se diskretno pakuje i potpuno je osigurana, kako biste mogli da naručite proizvode online bez straha.

Velika dostupnost zaliha

Većina Tavex proizvoda je uvek dostupna, zato Tavex može brzo da isporuči i da preuzme istog dana po vrhunskim cenama na tržištu. Tavex je zvanični partner najvećih svetskih kovnica, kao što su kovnica Perth u Australiji, Austrijska kovnica (Munze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse i Valcambi rafinerije – tržišnih lidera u proizvodnji zlatnih poluga – ali i mnogih drugih rafinerije i distributera zlata.

Niske cene

Zahvaljujući iskustvu od preko 25 godina i velikim obima transakcija, Tavex vam može ponuditi najbolje cene na tržištu. U isto vreme, možete i maksimalno da povećate povrat investicija zahvaljujući niskim maržama i rasponima kojima upravlja Tavex.

Ovaj proizvod nije fizički dostupan u našem skladištu.

Zakažite besplatnu privatnu konsultaciju
Saznajte više o investicionim proizvodima i steknite vredne uvide u tržište.