Dodaj upozorenje o ceni
Kreiraj novi bot za cenu
+ -
Kreiraj novi bot za cenu
Sažetak za bot za cene

Možete da otkažete bot za cene u bilo kom trenutku i nemate nikakve novčane obaveze kada bot izvrši automatsku porudžbinu.

1 oz kanadska zlatna kovanica Javorov list

Isporuka do 6 nedelja
Uvod Tavex vam sa zadovoljstvom predstavlja kanadski zlatnik Javorov list, prvu kovanicu u svetu koja je bila ... pročitaj više
Prodajemo Kupujemo Raspon
310482 din
262960 din 15.31%
Isporuka na adresu - 3734,82 din
Ukloni
Troškovi isporuke počinju od 3734,82 din
Otvori
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Uvod

Uvod

Tavex vam sa zadovoljstvom predstavlja kanadski zlatnik Javorov list, prvu kovanicu u svetu koja je bila zakonsko sredstvo plaćanja, sa 99,99% čistog zlata. Od 1979. g., kada je počeo da se kuje, zlatnik Javorov list pokazuje majstorstvo kanadske Kraljevske kovnice novca. Sa više od 37 miliona primeraka nakon što se otpočelo sa kovanjem, zlatnik Javorov list postao je najpopularnija kovanica od 24 karata na svetu. Ukrašen je nacionalnim simbolom Kanade – javorovim listom. A njegova besprekorna čistoća označena je sa četiri devetke, koje elegantno ukrašavaju sjajnu površinu kovanice. Kanadski zlatnik Javorov list prima se i razmenjuje širom sveta, a najvažnije je da se nudi uz nisku premiju iznad vodeće cene zlata. Samim tim, svaki investitor koji želi da obogati svoj portfolio fizičkim zlatom, treba ozbiljno da razmisli o ovom lepom kanadskom zlatniku.

Zašto je Kanadski Javorov list u kategoriji za poklon, možete pročitati ovde.

Zašto kupiti

Zašto kupiti?

· Ovaj zlatnik od 1 unce prati cenu zlata. Vrednost kanadskog Javorovog lista uslovljena je prvenstveno njegovim sadržajem čistog zlata i povezana je sa vodećom cenom zlata.

· Zlatnici Javorov list prodaju se uz nisku premiju. Zahvaljujući efikasnosti kanadske Kraljevske kovnice novca, troškovi proizvodnje svedeni su na minimum, što znači da ćete vi kao investitor uštedeti novac plaćajući nižu premiju prilikom kupovine ovih zlatnika.

· Zlatnik Javorov list od 1 unce je sa dodatnom sigurnosnom zaštitom. Ovaj zlatnik je prva kovanica u svetu sa jedinstvenim znakom koji služi kao zaštita protiv falsifikovanja i garancija je autentičnosti.

· Zlatnici Javorov list su novac. Oni su zakonsko sredstvo plaćanja u Kanadi i primaju se i razmenjuju kao takvi širom sveta.

· Kanadski zlatnik Javorov list je likvidan i međunarodno priznat. Sa kontinuitetom proizvodnje od 42 godine i likom najuticajnije kraljice 20. veka, koja je najduže vladala, kraljice Elizabete II, kanadski zlatnik Javorov list je ime na svetskom tržištu zlata.

· Zlatnici Javorov list sadrže čisto zlato od 24 karata. Kombinacija visoke čistoće zlata i umetničkog dizajna čine da Javorov list sija u punom zlatnom sjaju i bude izazov za sve one podložne „zlatnoj groznici”.

· Zlatnik Javorov list je ekvivalent štednji. Kanadski zlatnici Javorov list idealan su izbor za svakog ko traži mogućnost dugoročne štednje i ceni sigurnost i stabilnost koju pruža posedovanje fizičkih zlatnika koji su zakonsko sredstvo plaćanja.

· Ove kovanice odličan su način da diversifikujete svoj portfolio. Niska korelacija zlata sa drugim finansijskim sredstvima omogućava da kanadski Javorov list služi kao investicioni portfolio protiv tržišnog rizika.

Kupovina zlatnih predmeta znači niske rizike i održavanje bogatstva

Vrednost zlata je porasla tokom godina što ga čini odličnim za održavanje ili povećanje bogatstva.

  • Vrednost proizvoda (1kom.)
    310482 din
  • Otkupna cena
    262960 din
  • Vaš rizik sada
    47522 din

Činjenica: cena zlata u RSD je porasla za 47.58% u poslednjih 3 godina. Najniža cena je bila 163458 RSD/oz, a najviša 267823 RSD/oz. Trenutna cena na svetskom tržištu je 263027 RSD/oz

Istorija

Istorija

Cenu kanadskih zlatnika Javorov list određuje njihov sadržaj zlata od 24 karata

Uvođenjem 24-karatnog zlatnika Javorov list 1979. g. kanadska Kraljevska kovnica novca unosi velike promene u proizvodnju investicionog zlata. Do 1979. g. svi popularni zlatnici izrađivani su od legura koje su sadržale i druge metale. Razlog što su se zlatnici vekovima kovali na taj način je

što je čisto zlato veoma meko, što čini kovanice, što kovanice čini neprikladnima za upotrebu zbog rizika od udubljenja i ogrebotina. Iza uvođenja zlatnika Javorov list krije se uverenje da će u budućnosti investitori uglavnom čuvati fizičko zlato kao oblik dugoročne štednje umesto da ga koriste u obavljanju trgovačkih poslova, pa tako ne bi bilo potrebe da se njime toliko barata. U izvesnoj meri ova pretpostavka se obistinila, jer poslednjih godina prodaja ovih zlatnika od 24 karata u svetu, koji su zakonsko sredstvo plaćanja, nadmašuje prodaju sličnih zlatnika od 22 karata. Iako je zlatnik Javorov list prvi zlatnik u svetu izrađen od čistog zlata, ova kovanica prvobitno je finoće od .999. Uverivši se u njen uspeh, kanadska Kraljevska kovnica novca odlučuje da učini još nešto po prvi put u svetu, povećavajući čistoću zlatnika na četiri devetke. Nakon 1982. g. svi izrađeni zlatnici Javorov list su čistoće od .9999.

Osnovana 1908. g., kanadska Kraljevska kovnica novca (Royal Canadian Mint) u poslednjih nekoliko decenija jedan je od lidera na tržištu u primeni novih tehnologija u proizvodnji zlatnik i srebrnih kovanica. Ne samo što je izradila prve zlatne i srebrne kovanice koje će biti zakonsko sredstvo plaćanja sa čistoćom od četiri devetke, već je 1998. g. uvela posebnu emisiju zlatnik od 1.02233 fine unce sa čistoćom od pet devetki 99.999%. Ova kovnica i dalje teži usavršavanju zlatnika, ne samo sa težinom od jedne unce. Godine 2007. izradili su zlatnik Javorov list u težini od 100 kilograma, čistoće .99999 i nominalne vrednosti od milion kanadskih dolara.

2014 g. kanadska Kraljevska kovnica novca implementirala je nov standard koji se tiče sigurnosti kovanica uvodeći svoju najsavremeniju inovaciju, tzv. „DNK tehnologiju protiv falsifikovanja kovanica” (Bullion DNA Anti-Counterfeiting Technology), kojom se u izradu kovanica uključuje jedinstven mikroskopski zaštitni znak na njima. Na sredini zaštitne oznake stoji broj 14 (za 2014. godinu) i vidljiv je samo pri velikom uvećanju. Ova nova tehnologija pruža dodatnu zaštitu protiv falsifikovanja i poseduju je svi zlatnici Javorov list kovani izrađeni nakon 2014. g.

Težina proizvoda u gramima
31.10659
Zlato težina u gramima
31.10348
Finoća
9999
Zlato težina u finim uncama
1
Prečnik (mm)
30
Debljina (mm)
-
Opis nominlane vrednosti
50 dolara
Proizvođač
Kanada

Prednja strana

Prednja strana

Na aversu je prikazan portret kraljice Elizabete II. Njeno veličanstvo kraljica prikazana je zbog kanadskog članstva u Komonveltu. Kao članica Komonvelta, Kanada ima kao svog vladajućeg ustavnog monarha kraljicu Elizabetu II. Iznad kraljičinog portreta ispisano je njeno ime ELIZABETH II, a u donjem delu je nominalna vrednost od 50 godina i godina kovanja.

Zadnja strana

Zadnja strana

Na reversu je prikazan nacionalni simbol Kanade – javorov list, iznad koga je ispisano „CANADA“ u prevodu „Kanada”. Sa svake strane javorovog lista vide se četiri devetke, ispod kojih je ugraviran

minijaturni zaštitni znak i tekst „FINE GOLD 1 OZ OR PUR“, pri čemu poslednji deo izraza znači „1 unca čistog zlata”.

Pakovanje

Pakovanje

Svaka kovanica posebno je zapakovana u tvrdu plastičnu kapsulu. Za 10 i više komada, čiji je broj deljiv sa deset, nude se i originalna fabrička pakovanja.

Prilikom porudžbine preko naše onlajn prodavnice, možete da izaberete da vam se proizvodi isporuče putem DExpress-a ili da ih preuzmete lično u našem uredu u Beogradu.

Isporuka putem DExpress-a

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Rok isporuke je 1 ili 2 radna dana. DExpress kurir će vas kontaktirati putem telefona.

Isporuka paketomatu DExpress

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Vreme isporuke je obično u roku od 1 ili 2 radna dana. Molimo vas da navedete svoj broj telefona kako biste dobili obaveštenje putem SMS-a sa kodom za potvrdu kada vaš paket stigne.

Lično preuzimanje

Dobrodošli ste da dođete i preuzmete svoje proizvode u našem uredu u Beogradu istog dana kada primimo vašu uplatu.

U oba slučaja, potrebno je da ponesete važeći identifikacioni dokument da biste preuzeli proizvode. Klijent, platilac i primalac moraju biti ista osoba.

Osiguranje

Paket je u potpunosti osiguran, a u izuzetno malo verovatnom i retkom slučaju da se paket izgubi ili ošteti, poslaćemo ponovo artikle ili ćemo vam vratiti novac.

Pakovanje

Proizvodi se pakuju u zaštitnu ambalažu i stavljaju se u diskretno pakovanje bez brenda.

Kašnjenja

Ako dođe do kašnjenja isporuke ili ako naručeni proizvod nije na zalihama, uvek ćemo vas kontaktirati putem e-pošte da bismo vam pružili detalje o isporuci.

Cene isporuke

U ovom trenutku cena isporuke je formirana troškovima osiguranja i „Pouzećem“

Napominjemo da svaka isporuka sadrži 0,50% dodatnih troškova za osiguranje i 0,50% dodatnih troškova ako odaberete način plaćanja „Pouzećem“.

Sigurna isporuka

Svaka pošiljka se diskretno pakuje i potpuno je osigurana, kako biste mogli da naručite proizvode online bez straha.

Zakažite besplatnu privatnu konsultaciju
Saznajte više o investicionim proizvodima i steknite vredne uvide u tržište.