Dodaj upozorenje o ceni
Kreiraj novi bot za cenu
+ -
Kreiraj novi bot za cenu
Sažetak za bot za cene

Možete da otkažete bot za cene u bilo kom trenutku i nemate nikakve novčane obaveze kada bot izvrši automatsku porudžbinu.

1 oz zlatna kovanica Južnoafrički Krugerrand

Na stanju
Uvod Ako tražite dobro poznat investicioni zlatnik koji odoleva vremenu, čija je likvidnost bez premca i koji ... pročitaj više
Prodajemo Kupujemo Raspon
259077 din
252547 din 2.52%
Isporuka na adresu - 3220,77 din
Ukloni
Troškovi isporuke počinju od 3220,77 din
Otvori
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Uvod

Uvod

Ako tražite dobro poznat investicioni zlatnik koji odoleva vremenu, čija je likvidnost bez premca i koji je pristupačan uz nisku premiju iznad spot cene zlata, onda bi južnoafrički Krugerrand mogao da bude investicija za kojom tragate. Južnoafrička kovnica novca predstavila je Krugerrand 1967. godine i pročuo se kao prva kovanica sa sadržajem zlata od jedne unce. Do danas su investitori kupili preko 48 miliona unci čistog zlata, u preko 60 miliona kovanica, što čini Krugerrand najpopularnijom kovanicom XXI veka kojom se aktivno trguje. Kupujući jedan ovakav zlatnik, Vi dobijate apsolutnu garanciju za to da će on biti priznat od strane trgovaca investicionim zlatom u celom svetu, od strane finansijskih institucija, kao i investitora. 

Zašto je Krugerrand u kategoriji za poklon, možete pročitati ovde.

Zašto kupiti

Zašto kupiti?

· 91.67% čistog zlata (22 karata)

· Nominalna vrednost: nema

· Legura zlata i bakra povećava otpornost kovanice na ogrebotine

· Zakonsko sredstvo plaćanja

· Proizvodi se u kontinuitetu od 1967. g. naovamo

· Garantovano ga primaju trgovci plemenitim metalima, banke i investitori

· Pogodan za poklon

Kupovina zlatnih predmeta znači niske rizike i održavanje bogatstva

Vrednost zlata je porasla tokom godina što ga čini odličnim za održavanje ili povećanje bogatstva.

  • Vrednost proizvoda (1kom.)
    259077 din
  • Otkupna cena
    252547 din
  • Vaš rizik sada
    6530 din

Činjenica: cena zlata u RSD je porasla za 41.28% u poslednjih 3 godina. Najniža cena je bila 163458 RSD/oz, a najviša 267823 RSD/oz. Trenutna cena na svetskom tržištu je 255137 RSD/oz

Istorija

Istorija

Sredinom XX v. Južnoafrička Republika je zemlja sa najvećom proizvodnjom zlata. Pokriva gotovo 50% svetske proizvodnje na godišnjem nivou. Da bi olakšala prodaju svojih zaliha, ona odlučuje da pokrene proizvodnju investicione kovanice koja će sadržati zlato samo iz rudnika u Južnoj Africi. Centralna banka odobrila je stvaranje kovanice Krugerrand. Prvi put je izrađena 1967. g. i predstavlja najuspešniji investicioni zlatnik ikad emitovan u Južnoafričkoj Republici.

Na prednjoj strani zlatnika prikazan je Stefanus Johanes Paulus Kruger, bivši predsednik Južnoafričke Republike. On stiče međunarodnu slavu kao vođa Bura protiv britanskih snaga krajem XIX v.

Južnoafrička Republika je zemlja sa najvećom proizvodnjom zlata sredinom 20. veka, koja pokriva gotovo 50% svetske proizvodnje na godišnjem nivou. Da bi olakšala prodaju koju omogućavaju bogata nalazišta zlata, Južnoafrička industrija koja se bavi proizvodnjom zlata pušta u opticaj zlatnik koji sadrži samo zlato iz južnoafričkih rudnika. Ovu ideju podržala je Centralna banka Južne Afrike i dala odobrenje za izradu zlatnika Krugerrand kao zakonskog sredstva plaćanja. Zlatnik Krugerrand prvi put je izradila početkom sedamdesetih godina Južnoafrička kovnica novca i pokazao se kao najuspešniji zlatnik koji je ikada izdala Južnoafrička Republika.

Težina proizvoda u gramima
33.95576
Zlato težina u gramima
31.10347
Finoća
916.7
Zlato težina u finim uncama
1
Prečnik (mm)
32.7
Debljina (mm)
-
Opis nominlane vrednosti
1 unca zlata
Proizvođač
Južna Afrika

Prednja strana

Prednja strana

Na aversu zlatnika prikazan je Pol Kruger, bivši predsednik Južnoafričke Republike, tekst „SUD-AFRIKA”, tekst „SOUTH AFRICA”.

Zadnja strana

Zadnja strana

Na reversu zlatnika prikazana je: gazela, tekst „KRUGERRAND”, tekst „FYNGOUD” (Čisto zlato), težina kovanice, godina kovanja.

Pakovanje

Pakovanje

Svaka kovanica zasebno je zapakovana u tvrdu plastičnu kapsulu.

Prilikom porudžbine preko naše onlajn prodavnice, možete da izaberete da vam se proizvodi isporuče putem DExpress-a ili da ih preuzmete lično u našem uredu u Beogradu.

Isporuka putem DExpress-a

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Rok isporuke je 1 ili 2 radna dana. DExpress kurir će vas kontaktirati putem telefona.

Isporuka paketomatu DExpress

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Vreme isporuke je obično u roku od 1 ili 2 radna dana. Molimo vas da navedete svoj broj telefona kako biste dobili obaveštenje putem SMS-a sa kodom za potvrdu kada vaš paket stigne.

Lično preuzimanje

Dobrodošli ste da dođete i preuzmete svoje proizvode u našem uredu u Beogradu istog dana kada primimo vašu uplatu.

U oba slučaja, potrebno je da ponesete važeći identifikacioni dokument da biste preuzeli proizvode. Klijent, platilac i primalac moraju biti ista osoba.

Osiguranje

Paket je u potpunosti osiguran, a u izuzetno malo verovatnom i retkom slučaju da se paket izgubi ili ošteti, poslaćemo ponovo artikle ili ćemo vam vratiti novac.

Pakovanje

Proizvodi se pakuju u zaštitnu ambalažu i stavljaju se u diskretno pakovanje bez brenda.

Kašnjenja

Ako dođe do kašnjenja isporuke ili ako naručeni proizvod nije na zalihama, uvek ćemo vas kontaktirati putem e-pošte da bismo vam pružili detalje o isporuci.

Cene isporuke

U ovom trenutku cena isporuke je formirana troškovima osiguranja i „Pouzećem“

Napominjemo da svaka isporuka sadrži 0,50% dodatnih troškova za osiguranje i 0,50% dodatnih troškova ako odaberete način plaćanja „Pouzećem“.

Sigurna isporuka

Svaka pošiljka se diskretno pakuje i potpuno je osigurana, kako biste mogli da naručite proizvode online bez straha.

Velika dostupnost zaliha

Većina Tavex proizvoda je uvek dostupna, zato Tavex može brzo da isporuči i da preuzme istog dana po vrhunskim cenama na tržištu. Tavex je zvanični partner najvećih svetskih kovnica, kao što su kovnica Perth u Australiji, Austrijska kovnica (Munze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse i Valcambi rafinerije – tržišnih lidera u proizvodnji zlatnih poluga – ali i mnogih drugih rafinerije i distributera zlata.

Niske cene

Zahvaljujući iskustvu od preko 25 godina i velikim obima transakcija, Tavex vam može ponuditi najbolje cene na tržištu. U isto vreme, možete i maksimalno da povećate povrat investicija zahvaljujući niskim maržama i rasponima kojima upravlja Tavex.

Ovaj proizvod je fizički dostupan u našem skladištu.

Zakažite besplatnu privatnu konsultaciju
Saznajte više o investicionim proizvodima i steknite vredne uvide u tržište.