Dodaj upozorenje o ceni
Kreiraj novi bot za cenu
+ -
Kreiraj novi bot za cenu
Sažetak za bot za cene

Možete da otkažete bot za cene u bilo kom trenutku i nemate nikakve novčane obaveze kada bot izvrši automatsku porudžbinu.

20 grama zlatna poluga PAMP Fortuna

Isporuka do 6 nedelja
Tavex sa zadovoljstvom predstavlja PAMP Fortuna zlatne poluge od 20 grama. Oslikavaju čuveni, međunarodno priznati motiv rimske ... pročitaj više
Prodajemo Kupujemo Raspon
1-4
176113 din
171977 din 2.35%
5-9
176029 din
172147 din 2.21%
10+
175944 din
172316 din 2.06%
Isporuka na adresu - 2391,13 din
Isporuka u paketomat DExpress-a - 2351,13 din
Ukloni
Troškovi isporuke počinju od 2351,13 din
Otvori
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Uvod

Tavex sa zadovoljstvom predstavlja PAMP Fortuna zlatne poluge od 20 grama. Oslikavaju čuveni, međunarodno priznati motiv rimske boginje srećnog slučaja i smatraju se najlepšim kovanim polugama na svetu sa 99,99% čistog zlata. Proizvedena od strane kompanije PAMP, svetski poznatog švajcarskog proizvođača plemenitih metala, akreditovanog od strane Švajcarske centralne banke i organizacije „LBMA”, zlatna poluga od 20 grama je izuzetan zlatni proizvod koji nudi najbolju vrednost kada se uzmu u obzir likvidnost, prenosivost i cena po gramu.

Kupovinom ove zlatne poluge ne dobijate samo plemeniti metal velike vrednosti izrađen zahvaljujući stručnosti švajcarskih inženjera, već i alternativnu stabilnu valutu za koju se podrazumeva da će biti međunarodno prihvaćena od strane trgovaca plemenitim metalima, finansijskih institucija i sličnih investitora.

Zašto kupiti

 • Zagarantovana je 9999 fina čistoća zlatnih poluga. Procese proizvodnje i prerade kompanije PAMP nadgleda organizacija „LBMA” (London Bullion Market Association), garantujući visok standard kvaliteta i čistoće zlatnih poluga PAMP.
 • Zlatne poluge od 20 grama PAMP Fortuna su ekvivalent štednji. Zlatne poluge od 20 grama PAMP su idealan izbor za svakog ko se odluči za dugoročnu štednju i ceni sigurnost i stabilnost koju pruža posedovanje pravih zlatnih dukata.
 • Zlatne poluge PAMP Fortuna su odličan način da diversifikujete svoj portfolio. Niska korelacija zlata sa drugim finansijskim sredstvima omogućava da zlatne poluge kompanije PAMP od 20 grama služe kao investicioni portfolio protiv tržišnog rizika.
 • Zlatne poluge PAMP Fortuna su novac. Švajcarska centralna banka, organizacija „LBMA” i sve glavne berze širom sveta prihvataju zlatne poluge kompanije PAMP, garantujući njihovu razmenu širom sveta od strane trgovaca plemenitim metalima, banaka i investitora.
 • Zlatne poluge od 20 grama PAMP Fortuna su čisto zanatstvo u zlatu. Zlatna poluga od 20 grama je proizvedena zahvaljujući izuzetnom umeću švajcarskih inženjera. Kombinuje sjajne površine sa uglačanim ukrasnim motivom čuvene dame Fortune, rimske boginje srećnog slučaja, što je čini privlačnom za svakoga ko se divi plemenitom zanatstvu.
 • Cena zlatne poluge PAMP Fortuna uslovljena je cenom zlata. Zlatna poluga od 20 grama kompanije PAMP je među najprodavanijim komadima zlata u ovom obliku. Njena vrednost je eksplicitno zasnovana na finom sadržaju zlata koji je povezan sa vodećom cenom zlata.

Kupovina zlatnih predmeta znači niske rizike i održavanje bogatstva

Vrednost zlata je porasla tokom godina što ga čini odličnim za održavanje ili povećanje bogatstva.

 • Vrednost proizvoda (1kom.)
  176113 din
 • Otkupna cena
  171977 din
 • Vaš rizik sada
  4136 din

Činjenica: cena zlata u RSD je porasla za 47.63% u poslednjih 3 godina. Najniža cena je bila 163458 RSD/oz, a najviša 267823 RSD/oz. Trenutna cena na svetskom tržištu je 263107 RSD/oz

Istorija

Zlatna poluga švajcarske proizvodnje kompanije PAMP

Reputacija Švajcarske u proizvodnji visokokvalitetnih luksuznih proizvoda ne svodi se samo na industriju satova, već se podjednako odnosi i na investiciono zlato. Švajcarska je za zlato ono što je Francuska za vino: izjava potkrepljena čvrstim činjenicama koje pokazuju da se većina svetskog zlata rafiniše u ovoj prosperitetnoj alpskoj zemlji. Podaci iz dokumenta „London Good Delivery List” pokazuju da šest rafinerija drži 90% tržišta zlata, a četiri od njih, uključujući i PAMP, imaju sedište u Švajcarskoj. U proseku, Švajcarska prerađuje između 65-75% godišnje ponude zlata u svetu, što je čini državom broj jedan na svetu kada je u pitanju prerada zlata i proizvodnja zlatnih poluga. Razlog zašto Švajcarska zauzima ovu poziciju je visok nivo bezbednosti zemlje, efikasna logistika, jak finansijski sistem iza kojeg stoje neke od vodećih svetskih internacionalnih banaka i, što je najvažnije, strogi zakoni koji postavljaju visoke standarde u pogledu kvaliteta i čistoće gotovih poluga. Na primer, svaka zlatna poluga PAMP sadrži pečat procenjivača, koji je na zadnjoj strani označen kao „ESSAIEUR FONDEUR”, što garantuje čistoću poluge. Da bi mogla da označi svoje poluge, PAMP mora se pridržavati strogih švajcarskih saveznih zakona (Zakon o kontroli plemenitih metala) i zadužiti ovlašćenog procenjivača koji ima neophodnu saveznu licencu procenjivača. Ovlašćeni procenjivači moraju da vode odgovarajuću evidenciju o određivanju finoće koju obavljaju i u svakom trenutku dokumentacija mora biti na raspolaganju vlastima za inspekciju. Drugim rečima, čistoća svake PAMP zlatne poluge akreditovana je od strane državnih i industrijskih tela, njen kvalitet je u skladu sa najvišim industrijskim standardima i usavršavan je od strane najboljih švajcarskih inženjera, što rezultira proizvodom koji je u potupnosti izrađen od zlata i prevazilazi sve standarde izvrsnosti. Na kraju krajeva, pa proizvedeno je u Švajcarskoj.

Kovane pločice rezultat su proizvodnog procesa koji se primenjuje za njihovu izradu. Proces počinje zagrevanjem zlatnog materijala u posebnim pećima dok se ne pretvori u rastopljenu masu. Tokom procesa zagrevanja sve neželjene nečistoće u rastopljenoj masi se uklanjaju dok ne ostane samo rastopljeno zlato visoke čistoće, koja se najčešće kreće oko 99,99%. Rastopljeno zlato se zatim sipa u kalupe, obično u obliku velikih ploča, gde se hladi i steže. Čvrsto zlato se zatim ubacuje u mlin koji valja zlato u ploče ujednačene dimenzije. Nakon toga se čvrsto zlato ubacuje u presu koja seče i izbacuje neobrađene pločice iz zlatnih ploča. Sledeći korak uključuje vaganje svake još neobrađene zlatne pločice kako bi se obezbedila tačna gramaža: pločice koje prođu ovaj test se zatim poliraju kako bi dobile sjajnu površinu. Poslednja faza uključuje proces kovanja, gde se zlatna neobrađena pločica ubacuje u presu za kovanje koja pritiska šablon velikom snagom kako bi se preneo dizajn sa šablona na neobrađenu zlatnu pločicu. Rezultat procesa su kovane pločice. Tako dobijena zlatna pločica se zatim pregleda pre hermetičkog zatvaranja u providno zaštitno pakovanje, koje je ujedno i zaštita od neovlašćenog korišćenja.

Kompanija PAMP osnovana je 1977. godine u Švajcarskoj i od tada se pokazala kao najznačajniji svetski proizvođač poluga težine od 1 do 100 grama. Glavni objekat kompanije PAMP nalazi se u slikovitom mestu Castel San Pietro u Švajcarskoj, gde kompanija upravlja naprednom rafinerijom i fabrikom za proizvodnju u kojoj se primenjuju najveća dostignuća švajcarskih inženjera i najnovije tehnologije u procesima prerade i proizvodnje čuvenih poluga. Hvaljena kao lider na tržištu u inovacijama i proizvodnji poluga od plemenitih metala na malo, ova kompanija je prvi proizvođač plemenitih metala koji je započeo da ukrašava poleđinu svojih zlatnih poluga različitim estetskim motivima. Jedan od njih, prelepi motiv dame Fortune, rimske boginje sreće, postao je svetski hit i danas predstavlja zaštitni znak izvrsnosti kompanije PAMP kao proizvođača. Stoga nije ni čudo što akronim brenda PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) označava umetničke proizvode od plemenitih metala. Poluge visoke čistoće i kvaliteta kompanije PAMP su akreditovane od strane Švajcarske narodne banke i organizacije LBMA (London Bullion Market Association), što ih čini čestim izborom vodećih finansijskih institucija, centralnih banaka, investitora i kolekcionara širom sveta.

PAMP je član organizacije London Bullion Market Association

Organizacija London Bullion Market Association (LBMA) osnovana je kao nezavisno nadzorno telo od strane Britanske centralne banke 1987. godine. Koreni organizacije LBMA se mogu pronaći nekoliko vekova unazad u 1700-im, kada je London počeo da se pojavljuje kao vodeće svetsko trgovačko središte za plemenite metale. Poznato je kao Londonsko tržište zlata i samoregulisano je od strane najvećih londonskih trgovaca i proizvođača plemenitih metala koji su nakon nadgledanja tržišta akreditovali prerađivače plemenitih metala na listi „London Good Delivery List“. Ulazak na londonsko tržište plemenitih metala je dozvoljen samo onim rafinerijama koje ispune kriterijume kvaliteta i čistoće iz dokumenta „LGD“. Danas preko 135 kompanija, uključujući i neke od najvećih prerađivača plemenitih metala, pružaoce usluga skladištenja, proizvođače i trgovce plemenitim metalima, čini deo organizacije London Bullion Market Association. Svi oni predstavljaju deo organizacije LBMA, najpoštovanijeg i najpouzdanijeg tela širom sveta, koje nadgleda proces proizvodnje i prerade zlatnih i srebrnih poluga. Primarna uloga organizacije LBMA je ta da upravlja listom „Good Delivery List”, koja je danas međunarodni standard za kvalitet i ispitivanje zlatnih i srebrnih poluga. PAMP je član organizacije LBMA od 1987. godine.

Težina proizvoda u gramima
20.002
Zlato težina u gramima
20
Finoća
999.9
Zlato težina u finim uncama
0.64301
Dužina (mm)
31
Širina (mm)
18
Debljina (mm)
1.88
Proizvođač
PAMP, Švajcarska

Prednja strana

Prednja strana zlatne poluge od 20 grama prikazuje prelep uglačan motiv rimske boginje srećnog slučaja. Površine oko motiva, kao i završna obrada, polirane su do sjaja.

Zadnja strana

Na vrhu zlatne poluge se nalazi službeni pečat kompanije PAMP i tekst „SUISSE”. Na sredini poluge piše „20 g”, „FINE GOLD” i „999.9”, što označava 99,99% čistog zlata. Na dnu poluge se nalazi pečat procenjivača, koji garantuje čistoću zlatne poluge i jedinstveni serijski broj.

Pakovanje

Zlatna poluga od 20 grama dolazi u hermetički zatvorenom pakovanju u providnom zaštitnom omotu otpornom na neovlašćeno korišćenje. Za veće porudžbine dostupni su umnošci od 25 u originalnim fabričkim tvrdim plastičnim kutijama. Prednja boja pakovanja je tamnoplava, dok je poleđina bela. 

Sertifikat o autentičnosti

Odgovarajuća težina, finoća zlata, jedinstveni serijski broj i potpis procenjivača koji je vidljiv na zadnjoj strani zlatne poluge od 20 grama takođe je odštampan na poleđini pakovanja. Dakle, pakovanje takođe služi kao potpisani sertifikat o autentičnosti.

Prilikom porudžbine preko naše onlajn prodavnice, možete da izaberete da vam se proizvodi isporuče putem DExpress-a ili da ih preuzmete lično u našem uredu u Beogradu.

Isporuka putem DExpress-a

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Rok isporuke je 1 ili 2 radna dana. DExpress kurir će vas kontaktirati putem telefona.

Isporuka paketomatu DExpress

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Vreme isporuke je obično u roku od 1 ili 2 radna dana. Molimo vas da navedete svoj broj telefona kako biste dobili obaveštenje putem SMS-a sa kodom za potvrdu kada vaš paket stigne.

Lično preuzimanje

Dobrodošli ste da dođete i preuzmete svoje proizvode u našem uredu u Beogradu istog dana kada primimo vašu uplatu.

U oba slučaja, potrebno je da ponesete važeći identifikacioni dokument da biste preuzeli proizvode. Klijent, platilac i primalac moraju biti ista osoba.

Osiguranje

Paket je u potpunosti osiguran, a u izuzetno malo verovatnom i retkom slučaju da se paket izgubi ili ošteti, poslaćemo ponovo artikle ili ćemo vam vratiti novac.

Pakovanje

Proizvodi se pakuju u zaštitnu ambalažu i stavljaju se u diskretno pakovanje bez brenda.

Kašnjenja

Ako dođe do kašnjenja isporuke ili ako naručeni proizvod nije na zalihama, uvek ćemo vas kontaktirati putem e-pošte da bismo vam pružili detalje o isporuci.

Cene isporuke

U ovom trenutku cena isporuke je formirana troškovima osiguranja i „Pouzećem“

Napominjemo da svaka isporuka sadrži 0,50% dodatnih troškova za osiguranje i 0,50% dodatnih troškova ako odaberete način plaćanja „Pouzećem“.

Sigurna isporuka

Svaka pošiljka se diskretno pakuje i potpuno je osigurana, kako biste mogli da naručite proizvode online bez straha.

Zakažite besplatnu privatnu konsultaciju
Saznajte više o investicionim proizvodima i steknite vredne uvide u tržište.