Dodaj upozorenje o ceni
Kreiraj novi bot za cenu
+ -
Kreiraj novi bot za cenu
Sažetak za bot za cene

Možete da otkažete bot za cene u bilo kom trenutku i nemate nikakve novčane obaveze kada bot izvrši automatsku porudžbinu.

1 oz zlatna poluga PAMP Lunar: Godina Zeca 2023.

Nema na stanju
Tavex sa zadovoljstvom predstavlja zlatne poluge PAMP Lunar: Godina Zeca 2023. od od 1 unce (31.10g), čistoće ... pročitaj više
Prodajemo Kupujemo
-
258924 din
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Uvod

Tavex sa zadovoljstvom predstavlja zlatne poluge PAMP Lunar: Godina Zeca 2023. od od 1 unce (31.10g), čistoće .9999. One su proizvod svetski poznatog švajcarskog proizvođača plemenitih metala PAMP, koji je akreditovan od strane Centralne banke Švajcarske i Londonske asocijacije trgovaca plemenitim metalima LMBA. Na zlatnim kovanim polugama serije Lunar: Godina Zeca 2023. od 1 unce (31.10g) predstavljen je lep zec koji simbolizuje jednu od 12 godina drevnog kineskog lunarnog kalendara. Kvalitet ove zlatne poluge je nenadmašan. Sjajne površine se kombinuju sa elegantnim mat elementima, pa se svetlost prelama u različitim nijansama zlatnog, zbog čega je ovo poklon koji se pamti.

Dobijajući ovu elegantnu zlatnu polugu, vi ne dobijate samo dragoceni plemenit metal, oličenje iskustva švajcarskih stručnjaka, već i alternativnu stabilnu valutu, za koju se podrazumeva da će garantovano biti međunarodno priznata od strane trgovaca polugama, finansijskih institucija i investitora.

Zašto kupiti

 • Zlatne poluge PAMP Lunar od 1 unce (31.10g) prate tradicionalni kineski lunarni kalendar. Obično se rođeni u godini Zeca doživljavaju kao ljudi sa stilom, koji dobro izgledaju, koji su saosećajni i osetljivi, a pomoć traže u krugu porodice i prijatelja.
 • Zlatne poluge PAMP Lunar od 1 unce (31.10g) su prefinjen i neprevaziđen poklon za vaše bližnje. Ukažite poštovanje ljudima koje cenite ističući njihove vrline i godinu rođenja i pokanjajući im .9999 čistog zlata, koje će im ostati zauvek.
 • Zlatne poluge zagarantovane čistoće od .9999. Procese proizvodnje i rafinacije u PAMP-u kontrolišu eminentni stručnjaci akreditovani od strane Švajcarskog saveznog biroa za kontrolu plemenitih metala i Londonske asocijacije  trgovaca plemenitim metalima LBMA (London Bullion Market Association). Time se garantuje striktno poštovanje standarda kvaliteta i čistoće zlatnih poluga PAMP.
 • Zlatna poluga PAMP Lunar je proizvod od zlata majstorske izrade. Ova zlatna poluga od 1 unce (31.10g) proizvedena je po najboljoj tehnologiji švajcarskih inženjera. Kod nje su kombinovane sjajne površine i mat slika zeca, što ne može a da ne privuče pogled ljubitelja vrednih umetničkih dela.
 • Zlatna poluga PAMP Lunar vredi koliko i zlato u njoj. Njena vrednost zasniva se isključivo na sadržaju čistog zlata, što je pak povezano sa preovlađujućom cenom zlata.
 • Zlatne poluge PAMP Lunar su novac. Zlatne poluge PAMP prihvaćene su od strane Centralne banke Švajcarske, Londonske asocijacije trgovaca plemenitim metalima LBMA i svih velikih berzi u svetu, jer ispunjavaju standarde „Good Delivery“. To garantuje da se zlatne poluge PAMP mogu razmenjivati širom sveta, kod trgovaca polugama, banaka i investitora.

Kupovina zlatnih predmeta znači niske rizike i održavanje bogatstva

Vrednost zlata je porasla tokom godina što ga čini odličnim za održavanje ili povećanje bogatstva.

 • Vrednost proizvoda (1kom.)
  271840 din
 • Otkupna cena
  258924 din
 • Vaš rizik sada
  12916 din

Činjenica: cena zlata u RSD je porasla za 41.28% u poslednjih 3 godina. Najniža cena je bila 163458 RSD/oz, a najviša 267823 RSD/oz. Trenutna cena na svetskom tržištu je 255137 RSD/oz

Istorija

Kineski lunarni kalendar koriste mnogi sledbenici taoističke kosmologije. Smatra se da u zavisnosti od horoskopskog znaka prema godini rođenja čoveka, postoji posebna veza između njegove ličnosti i konkretne životinje iz kineskog horoskopa. Pretpostavlja se da životinje u ovom horoskopu imaju simbolički karakter, te da je svaka oličenje specifičnog spoja karakteristika i osobina, koje se mogu pronaći u svakom ljudskom biću. U kineskom horoskopu postoji dvanaest životinja i svaka od njih se slavi jednom u dvanaest godina. Godina Zeca slavi se tokom 2023.

Kovane pločice rezultat su proizvodnog procesa koji se primenjuje za njihovu izradu. Proces počinje zagrevanjem zlatnog materijala u posebnim pećima dok se ne pretvori u rastopljenu masu. Tokom procesa zagrevanja sve neželjene nečistoće u rastopljenoj masi se uklanjaju dok ne ostane samo rastopljeno zlato visoke čistoće, koja se najčešće kreće oko 99,99%. Rastopljeno zlato se zatim sipa u kalupe, obično u obliku velikih ploča, gde se hladi i steže. Čvrsto zlato se zatim ubacuje u mlin koji valja zlato u ploče ujednačene dimenzije. Nakon toga se čvrsto zlato ubacuje u presu koja seče i izbacuje neobrađene pločice iz zlatnih ploča. Sledeći korak uključuje vaganje svake još neobrađene zlatne pločice kako bi se obezbedila tačna gramaža: pločice koje prođu ovaj test se zatim poliraju kako bi dobile sjajnu površinu. Poslednja faza uključuje proces kovanja, gde se zlatna neobrađena pločica ubacuje u presu za kovanje koja pritiska šablon velikom snagom kako bi se preneo dizajn sa šablona na neobrađenu zlatnu pločicu. Rezultat procesa su kovane pločice. Tako dobijena zlatna pločica se zatim pregleda pre hermetičkog zatvaranja u providno zaštitno pakovanje, koje je ujedno i zaštita od neovlašćenog korišćenja.

Kompanija PAMP osnovana je 1977. godine u Švajcarskoj i od tada se pokazala kao najznačajniji svetski proizvođač poluga težine od 1 do 100 grama. Glavni objekat kompanije PAMP nalazi se u slikovitom mestu Castel San Pietro u Švajcarskoj, gde kompanija upravlja naprednom rafinerijom i fabrikom za proizvodnju u kojoj se primenjuju najveća dostignuća švajcarskih inženjera i najnovije tehnologije u procesima prerade i proizvodnje čuvenih poluga. Hvaljena kao lider na tržištu u inovacijama i proizvodnji poluga od plemenitih metala na malo, ova kompanija je prvi proizvođač plemenitih metala koji je započeo da ukrašava poleđinu svojih zlatnih poluga različitim estetskim motivima. Jedan od njih, prelepi motiv dame Fortune, rimske boginje sreće, postao je svetski hit i danas predstavlja zaštitni znak izvrsnosti kompanije PAMP kao proizvođača. Stoga nije ni čudo što akronim brenda PAMP (Produits Artistiques Métaux Précieux) označava umetničke proizvode od plemenitih metala. Poluge visoke čistoće i kvaliteta kompanije PAMP su akreditovane od strane Švajcarske narodne banke i organizacije LBMA (London Bullion Market Association), što ih čini čestim izborom vodećih finansijskih institucija, centralnih banaka, investitora i kolekcionara širom sveta.

PAMP je član organizacije London Bullion Market Association

Organizacija London Bullion Market Association (LBMA) osnovana je kao nezavisno nadzorno telo od strane Britanske centralne banke 1987. godine. Koreni organizacije LBMA se mogu pronaći nekoliko vekova unazad u 1700-im, kada je London počeo da se pojavljuje kao vodeće svetsko trgovačko središte za plemenite metale. Poznato je kao Londonsko tržište zlata i samoregulisano je od strane najvećih londonskih trgovaca i proizvođača plemenitih metala koji su nakon nadgledanja tržišta akreditovali prerađivače plemenitih metala na listi „London Good Delivery List“. Ulazak na londonsko tržište plemenitih metala je dozvoljen samo onim rafinerijama koje ispune kriterijume kvaliteta i čistoće iz dokumenta „LGD“. Danas preko 135 kompanija, uključujući i neke od najvećih prerađivača plemenitih metala, pružaoce usluga skladištenja, proizvođače i trgovce plemenitim metalima, čini deo organizacije London Bullion Market Association. Svi oni predstavljaju deo organizacije LBMA, najpoštovanijeg i najpouzdanijeg tela širom sveta, koje nadgleda proces proizvodnje i prerade zlatnih i srebrnih poluga. Primarna uloga organizacije LBMA je ta da upravlja listom „Good Delivery List”, koja je danas međunarodni standard za kvalitet i ispitivanje zlatnih i srebrnih poluga. PAMP je član organizacije LBMA od 1987. godine.

Težina proizvoda u gramima
31.1035
Zlato težina u gramima
31.1035
Finoća
999.9
Zlato težina u finim uncama
1
Dužina (mm)
41
Širina (mm)
24
Debljina (mm)
1.71
Proizvođač
PAMP, Švajcarska

Prednja strana

U gornjem delu ove poluge od 1 unce (31.10g) stoji zvanični pečat PAMP-a i tekst „SUISSE“. U centru poluge je ispisano „1 oz GOLD“ i „999.9“, što označava čistoću zlata od 99.99%. U donjem delu poluge nalazi se pečat nadzornog tela kojim se garantuje čistoća zlatne poluge i jedinstveni serijski broj. Na aversu poluge prikazan je zec na travnatoj podlozi, uspravljen na zadnje noge, okrenut leđima dok gleda dva leptira. Levo od zeca je okrenuta korpa sa povrćem.

Zadnja strana

Jedinstven dizajn sa obe strane zaštitni je znak serije Pamp Lunarni kalendar i uključuje i zeca na reversu koji drži šargarepu kao da se posmatra iz suprotnog ugla. Kineski simbol za zeca ispisan je iznad njega.

Pakovanje

Kao i kod ostalih izdanja ove serije, poluga Godina Zeca zapakovana je u fascinantno  upadljivo crveno pakovanje CertiPAMP, čime je ova poluga kompletirana kao poklon, ali je i idealan izbor za kolekcionare poluga. Za veće porudžbine u ponudi su pakovanja za broj poluga deljiv sa 25, u standardnim, fabričkim čvrstim plastičnim kutijama.

Prilikom porudžbine preko naše onlajn prodavnice, možete da izaberete da vam se proizvodi isporuče putem DExpress-a ili da ih preuzmete lično u našem uredu u Beogradu.

Isporuka putem DExpress-a

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Rok isporuke je 1 ili 2 radna dana. DExpress kurir će vas kontaktirati putem telefona.

Isporuka paketomatu DExpress

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Vreme isporuke je obično u roku od 1 ili 2 radna dana. Molimo vas da navedete svoj broj telefona kako biste dobili obaveštenje putem SMS-a sa kodom za potvrdu kada vaš paket stigne.

Lično preuzimanje

Dobrodošli ste da dođete i preuzmete svoje proizvode u našem uredu u Beogradu istog dana kada primimo vašu uplatu.

U oba slučaja, potrebno je da ponesete važeći identifikacioni dokument da biste preuzeli proizvode. Klijent, platilac i primalac moraju biti ista osoba.

Osiguranje

Paket je u potpunosti osiguran, a u izuzetno malo verovatnom i retkom slučaju da se paket izgubi ili ošteti, poslaćemo ponovo artikle ili ćemo vam vratiti novac.

Pakovanje

Proizvodi se pakuju u zaštitnu ambalažu i stavljaju se u diskretno pakovanje bez brenda.

Kašnjenja

Ako dođe do kašnjenja isporuke ili ako naručeni proizvod nije na zalihama, uvek ćemo vas kontaktirati putem e-pošte da bismo vam pružili detalje o isporuci.

Cene isporuke

U ovom trenutku cena isporuke je formirana troškovima osiguranja i „Pouzećem“

Napominjemo da svaka isporuka sadrži 0,50% dodatnih troškova za osiguranje i 0,50% dodatnih troškova ako odaberete način plaćanja „Pouzećem“.

Sigurna isporuka

Svaka pošiljka se diskretno pakuje i potpuno je osigurana, kako biste mogli da naručite proizvode online bez straha.

Velika dostupnost zaliha

Većina Tavex proizvoda je uvek dostupna, zato Tavex može brzo da isporuči i da preuzme istog dana po vrhunskim cenama na tržištu. Tavex je zvanični partner najvećih svetskih kovnica, kao što su kovnica Perth u Australiji, Austrijska kovnica (Munze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse i Valcambi rafinerije – tržišnih lidera u proizvodnji zlatnih poluga – ali i mnogih drugih rafinerije i distributera zlata.

Niske cene

Zahvaljujući iskustvu od preko 25 godina i velikim obima transakcija, Tavex vam može ponuditi najbolje cene na tržištu. U isto vreme, možete i maksimalno da povećate povrat investicija zahvaljujući niskim maržama i rasponima kojima upravlja Tavex.

Ovaj proizvod nije fizički dostupan u našem skladištu.

Zakažite besplatnu privatnu konsultaciju
Saznajte više o investicionim proizvodima i steknite vredne uvide u tržište.