Dodaj upozorenje o ceni
Kreiraj novi bot za cenu
+ -
Kreiraj novi bot za cenu
Sažetak za bot za cene

Možete da otkažete bot za cene u bilo kom trenutku i nemate nikakve novčane obaveze kada bot izvrši automatsku porudžbinu.

100 kruna austrijski zlatni dukat Franc Jozef

Na stanju
Ovaj izvanredni dukat proizvod je austrijske kovnice koja ima preko 800 godina iskustva u proizvodnji zlata, odnosno ... pročitaj više
Prodajemo Kupujemo Raspon
256449 din
250047 din 2.50%
Isporuka na adresu - 3194,49 din
Ukloni
Troškovi isporuke počinju od 3194,49 din
Otvori
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Uvod

Ovaj izvanredni dukat proizvod je austrijske kovnice koja ima preko 800 godina iskustva u proizvodnji zlata, odnosno izuzetnu sposobnost spajanja tradicije sa modernim rešenjima. Austrijskih 100 kruna mnogi smatraju jedinim kovanim proizvodom koji je veoma popularan i kod investitora i kod kolekcionara.

Zašto kupiti

Austrijskih 100 kruna je izrađeno od zlata čistoće 90%, a teže 33,88 grama (težina čistog zlata u dukatu je 30,49 grama).

Kupovina zlatnih predmeta znači niske rizike i održavanje bogatstva

Vrednost zlata je porasla tokom godina što ga čini odličnim za održavanje ili povećanje bogatstva.

  • Vrednost proizvoda (1kom.)
    256449 din
  • Otkupna cena
    250047 din
  • Vaš rizik sada
    6402 din

Činjenica: cena zlata u RSD je porasla za 41.28% u poslednjih 3 godina. Najniža cena je bila 163458 RSD/oz, a najviša 267823 RSD/oz. Trenutna cena na svetskom tržištu je 255137 RSD/oz

Istorija

Franc Jozef I je stupio na presto 1848 godine. Prve dve decenije njegove vladavine su bile pune izazova. U bici kod Solferina u Italiji 1859. godine, bez iskustva u vojnim poslovima, Franc Jozef je predvodio trupe i izgubio od Francuza i Italijana. Bio je prinuđen da se odrekne oblasti Lombardije (regija Milana) i preda je Saveznicima. 1866. godine Franc Jozef je izgubio austro-pruski rat i Pruskoj prepustio austrijsku kontrolu nad venecijanskim regionom. Godinu dana kasnije, nacionalističke vizije u Ugarskoj su primorale Franca Jozefa da zemlji dodeli veću autonomiju, stvarajući Austrougarsko carstvo. Posle 1867. godine, Franc Jozef je vladao mirno i uspešno sve do svoje smrti 1916. godine. 

 

U ovom periodu Austrougarska se dinamično razvijala. Industrija raste, umetnički i naučni krugovi društva cvetaju. Infrastruktura je u procesu modernizacije, grade se železničke mreže, rečni kanali i luke. Ugarska postaje važan izvor hrane za Evropu. Austrougarska postaje četvrti najveći proizvođač automobila u svetu. Sa rastom prihoda i procvatom trgovine, vladavina Franca Jozefa se povezuje sa periodima izobilja, napretka i prosperiteta. 

 

Istorija austrijskih 100 kruna datira iz 1892. godine, kada je car Franc Jozef I započeo valutnu reformu. Prvi dukati koje je iskovala austrijska kovnica su bili od 10 i 20 kruna. Dukat od 100 kruna je prvi put izrađen 1908. godine u znak sećanja na carev dijamantski jubilej. 

Težina proizvoda u gramima
33.87
Zlato težina u gramima
30.48
Finoća
900
Zlato težina u finim uncama
0.9802
Prečnik (mm)
37
Debljina (mm)
2.3
Opis nominlane vrednosti
100 Kruna
Proizvođač
Austrija

Prednja strana

Na prednjoj strani zlatnog dukata od 100 austrijskih kruna je prikazan lik cara Franca Jozefa I. Oko grudi nalazi se latinski natpis: „FRANC IOS IDG IMP AVSTR REX BOH GAL ILL ETC AT AP REX HVNG“.

Zadnja strana

Na zadnjoj strani dukata od 100 kruna prikazan je grb Austrougarske, dvoglavi orao i 1915, što nije godina izdanja, već opticaj serije zlatnog dukata od 100 kruna pre rata. Pored toga, na vrhu dukata nalazi se latinski natpis „C. CORONA MDCCCCXV“.

Prilikom porudžbine preko naše onlajn prodavnice, možete da izaberete da vam se proizvodi isporuče putem DExpress-a ili da ih preuzmete lično u našem uredu u Beogradu.

Isporuka putem DExpress-a

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Rok isporuke je 1 ili 2 radna dana. DExpress kurir će vas kontaktirati putem telefona.

Isporuka paketomatu DExpress

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Vreme isporuke je obično u roku od 1 ili 2 radna dana. Molimo vas da navedete svoj broj telefona kako biste dobili obaveštenje putem SMS-a sa kodom za potvrdu kada vaš paket stigne.

Lično preuzimanje

Dobrodošli ste da dođete i preuzmete svoje proizvode u našem uredu u Beogradu istog dana kada primimo vašu uplatu.

U oba slučaja, potrebno je da ponesete važeći identifikacioni dokument da biste preuzeli proizvode. Klijent, platilac i primalac moraju biti ista osoba.

Osiguranje

Paket je u potpunosti osiguran, a u izuzetno malo verovatnom i retkom slučaju da se paket izgubi ili ošteti, poslaćemo ponovo artikle ili ćemo vam vratiti novac.

Pakovanje

Proizvodi se pakuju u zaštitnu ambalažu i stavljaju se u diskretno pakovanje bez brenda.

Kašnjenja

Ako dođe do kašnjenja isporuke ili ako naručeni proizvod nije na zalihama, uvek ćemo vas kontaktirati putem e-pošte da bismo vam pružili detalje o isporuci.

Cene isporuke

U ovom trenutku cena isporuke je formirana troškovima osiguranja i „Pouzećem“

Napominjemo da svaka isporuka sadrži 0,50% dodatnih troškova za osiguranje i 0,50% dodatnih troškova ako odaberete način plaćanja „Pouzećem“.

Sigurna isporuka

Svaka pošiljka se diskretno pakuje i potpuno je osigurana, kako biste mogli da naručite proizvode online bez straha.

Velika dostupnost zaliha

Većina Tavex proizvoda je uvek dostupna, zato Tavex može brzo da isporuči i da preuzme istog dana po vrhunskim cenama na tržištu. Tavex je zvanični partner najvećih svetskih kovnica, kao što su kovnica Perth u Australiji, Austrijska kovnica (Munze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse i Valcambi rafinerije – tržišnih lidera u proizvodnji zlatnih poluga – ali i mnogih drugih rafinerije i distributera zlata.

Niske cene

Zahvaljujući iskustvu od preko 25 godina i velikim obima transakcija, Tavex vam može ponuditi najbolje cene na tržištu. U isto vreme, možete i maksimalno da povećate povrat investicija zahvaljujući niskim maržama i rasponima kojima upravlja Tavex.

Ovaj proizvod je fizički dostupan u našem skladištu.

Zakažite besplatnu privatnu konsultaciju
Saznajte više o investicionim proizvodima i steknite vredne uvide u tržište.