Dodaj upozorenje o ceni
Kreiraj novi bot za cenu
+ -
Kreiraj novi bot za cenu
Sažetak za bot za cene

Možete da otkažete bot za cene u bilo kom trenutku i nemate nikakve novčane obaveze kada bot izvrši automatsku porudžbinu.

1 oz zlatna kovanica Australijski kengur

Na stanju
Uvod Tavex sa zadovoljstvom predstavlja zlatnik veoma visokog kvaliteta Australijski kengur, najpoznatiji zlatnik Australije. Prvi put je ... pročitaj više
Prodajemo Kupujemo Raspon
273297 din
252975 din 7.44%
Isporuka na adresu - 3362,97 din
Ukloni
Troškovi isporuke počinju od 3362,97 din
Otvori
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Uvod

Uvod

Tavex sa zadovoljstvom predstavlja zlatnik veoma visokog kvaliteta Australijski kengur, najpoznatiji zlatnik Australije. Prvi put je izrađen 1989. g. u čuvenoj Kovnici novca u Pertu i prvi je zlatnik posvećen jednoj veoma posebnoj životinji u svetu – australijskom kenguru, i sadrži 99,99% čistog zlata. Kengur je zamenio zlatnike Australijski zlatni grumen, koji su se proizvodili počev od 1986. Zlatnici Kengur, koji se izdvajaju izuzetnom lepotom i čistoćom, veoma su pogodni kako za kolekcionare tako i za investitore. Zlatnici Australijski kengur od 1 unce priznati su kao zakonsko sredstvo plaćanja u Australiji u denominaciji od 100 australijskih dolara i mogu se kupiti uz malu premiju preko preovlađujuće spot cene zlata.

Tavex vam kao dugoročni partner Kovnice novca u Pertu može ponuditi ovaj elegantni zlatnik po vodećim kotizacije na tržištu za bilo koju količinu po vašoj želji.

Zašto je Australijski kengur u kategoriji za poklon, možete pročitati ovde.

 

 

Zašto kupiti

Zašto kupiti?

· Zlatnici Australijski kengur prate cenu zlata. Vrednost ovih kovanica prevashodno je uslovljena sadržajem čistog zlata i povezana je sa vodećom cenom zlata.

· Zlatnici Australijski kengur su novac. Oni su zakonito sredstvo plaćanja u Australiji i prihvaćeni su i kao takvi se menjaju širom sveta.

· Zlatnici Australijski kengur predstavljaju umetničko delo sa 24 karata čistoće. Ono što izdvaja ovaj zlatnik u poređenju sa drugima jesu njegovi prefinjeni likovni elementi u kombinaciji sa mat i sjajnim površinama, sa fino uglačanim motivima, pa zlatnik sija punim zlatnim sjajem. Od njega ne može odvojiti pogled nijedan pravi poznavalac dragocenih umetničkih dela.

· Zlatnici Australijski kengur su popularni među kolekcionarima. Zlatnik Australijski kengur je jedna od ukupno dve zlatne kovanice koje su priznate kao zakonito sredstvo plaćanja u svetu, koje svake godine menjaju dizajn svog osnovnog motiva. Drugi primer je kineski zlatnik Panda.

· Zlatnici Australijski kengur prodaju se uz nisku premiju. Tavex kao partner Kovnice novca u Pertu može ponudi zlatnike Australijski kengur uz nisku maržu.

· Zlatnici Australijski kengur su međunarodno priznati. Proizvode se u kontinuitetu od 28 godina i nose lik najuticajnije kraljice 20. veka, kraljice Elizabete II, sa najdužom vladavinom. Zlatnik Australijski kengur je ime na svetskom tržištu zlata.

· Zlatnici Australijski kengur su ekvivalent štednji. Zlatnici Australijski kengur idealan su izbor za svakog ko traži mogućnost za dugoročnu štednju i ceni sigurnost i stabilnost koju pruža posedovanje fizičkih zlatnika, koji su zakonsko sredstvo plaćanja.

· Zlatnici Australijski kengur odličan su način da diversifikujete svoj portfolio. Niska korelacija zlata sa drugim finansijskim sredstvima omogućava zlatnicima Australijski kengur da služe kao investicioni portfolio protiv tržišnog rizika.

Kupovina zlatnih predmeta znači niske rizike i održavanje bogatstva

Vrednost zlata je porasla tokom godina što ga čini odličnim za održavanje ili povećanje bogatstva.

  • Vrednost proizvoda (1kom.)
    273297 din
  • Otkupna cena
    252975 din
  • Vaš rizik sada
    20322 din

Činjenica: cena zlata u RSD je porasla za 44.2% u poslednjih 3 godina. Najniža cena je bila 163458 RSD/oz, a najviša 267847 RSD/oz. Trenutna cena na svetskom tržištu je 252911 RSD/oz

Istorija

Istorija

Kengur

Zlatni grumen i kengur – tipično australijski

Danas, kada govorimo o zlatniku Australijski kengur, koriste se različita imena:

* Australijski grumen (zlatni grumen) * Australijski kengur * Australijski zlatni grumen * Australijski zlatni kengur

Razlog za ovoliko naziva je to što od 1986. do 1989. g. glavni motiv na kovanici predstavlja grumen zlata, pa otuda i prvobitni naziv kovanice. Zlatni grumen je simbolizovao istoriju Australije kao kolevke najvećeg aluvijalnog grumenja zlata u svetu, jedan od njih je i „The Welcome Stranger“ ili „Dobrodošli neznanac“, impozantne težine od 2,315 finih unci ili 72 kg. Iako je nekoliko godina na zlatniku Australian Nugget bio predstavljen zlatni grumen, 1989. g. zamenjen je kengurom, šire poznatim simbolom Australije. Pored promene simbola, analogno je promenjen i naziv zlatnika – Australijski zlatni grumen postaje Australijski kengur, dok svi ostali parametri zlatnika ostaju nepromenjeni. Kengur je endemičan za Australiju i to povezivanje ovog zlatnika sa zemljom čini još očiglednijim. Osim što se nalazi na ovom zlatniku, kengur se pojavljuje kao simbol i na australijskom grbu. Zapravo kengur se smatra nezvaničnim simbolom Australije.

Kovnica novca u Pertu

Kovnica novca u Pertu je svetski priznata kovnica novca i rafinerija plemenitih metala, sa sedištem u gradu Pertu, u Zapadnoj Australiji. Ovdašnja kovnica novca osnovana je 1896. g. od strane Kraljevske kovnice novca Velike Britanije, a nakon što su otkrivena nova nalazišta zlata u Zapadnoj Australiji. Zadatak Kovnice novca u Pertu bio je da prerađuje rudu zlata iz rudnika i da izrađuje državne zlatne kovanice od zlatnih poluga. Između 1899. i 1931. g. Kovnica novca u Pertu proizvela je značajnu količinu zlatnih suverena (lira), koje su se širom Australije i cele Britanske imperije koristile kao valuta u opticaju. Britanija je kontrolu Kovnice novca u Pertu 1971. prepustila vladi Zapadne Australije, koja je preuzela vlasništvo nad njom. Danas je Kovnica novca u Pertu poznata po izuzetnom kvalitetu svojih investicionih kovanica svetske klase, kao što su srebrne kovanice Kukabura i Koala, kao i Lunarna serija. Kovnica novca u Pertu član je Londonskog tržišta zlata (kasnije Londonske asocijacije učesnika na tržištu plemenitih metala LBMA) od 1934. Motiv labuda, koji je zvanični pečat ove kovnice, registrovane u LBMA, međunarodno je priznat i inspirisan je lokacijom Kovnice novca u Pertu, uz reku Svon („labud“).

The gold nugget and the kangaroo – apsolutno australijski

 

i danas su u upotrebi brojni nazivi kojima se opisuje Australijski zlatni kengur:

* Australian Nugget (u bukvalnom prevodu – Australijski zlatni grumen prirodno zlato) * Australian Kangaroo * Australian Gold Nugget * Australian Gold Kangaroo

 

Razlog za ova brojna imena je činjenica da je između 1986. i 1989. godine osnovni motiv na zlatniku grumen prirodnog zlata, pa otuda i prvobitni naziv. Trebalo je da motiv grumena zlata bude

simbol istorije Australije. Simbol toga da su ovde izvađeno najveće grumenje prirodnog zlata iz aluvijalnih nanosa u svetu, jedan od njih bio je „The Welcome Stranger”, sa težinom nakon rafinacije od impresivnih 2,315 finih unci ili 72 kilograma. Uprkos tome što je komad nerafinisanog zlata bio predstavljen na australijskom zlatniku nekoliko godina, 1989. zameniće ga kengur, šire poznati simbol Australije. Pored promene motiva, takođe se menja i naziv kovanice od: „Australijski grumen prirodnog zlata” u Australijski kengur; sve ostale specifikacije kovanice ostaju iste. Budući da je kengur karakterističan samo za Australiju, to čini asocijaciju zlatnika sa zemljom još očiglednijom. Osim što se našao na kovanici, kengur se pojavljuje i kao simbol na grbu Australije. Zapravo, on se smatra nezvaničnim simbolom Australije.

 

Zlatnike Australijski zlatni kengur proizvodi Perth Mint

Zlatnike Australijski zlatni kengur izrađuje Perth Mint, svetski priznata kovnica novca i rafinerija plemenitih metala, koja se nalazi u gradu Pert u Zapadnoj Australiji. Kovnica novca u Pertu osnovana je 1896. godine od strane Kraljevske kovnice novca iz Velike Britanije, a nakon što su otkrivena nova nalazišta zlata u Zapadnoj Australiji. Zadatak kovnice novca bio je da rafiniše rudu zlata iz rudnika i da izrađuje zlatne suverene koji će biti rasprostranjeni širom Australije i cele Britanske imperije da bi bilo korišćeni kao valuta u opticaju. Britanska kontrola nad kovnicom novca prestaje 1971. g. i preuzima je vlada Zapadne Australije, u čije vlasništvo tada prelazi. Danas je poznata po izuzetnom kvalitetu svojih investicionih kovanica svetske klase kao što su Australijski zlatni kengur i srebrne Koala i Kukabura, kao i zlatne i srebrne Lunarne serije. Ova kovnica novca član je Londonskog zlatnog tržišta (preteča LBMA) od 1934. godine.

 

Australijski zlatni kengur je najveći zlatnik na svetu

1991. godine Perth Mint predstavlja kovanicu Australijski zlatni kengur od jednog kilograma. To je prvi put da državna kovnica emituje tako veliku kovanicu. U poređenju sa lakšim zlatnicima Kengur, gde se osnovni motiv kengura menja svake godine, motiv na kovanici od jednog kilograma nije menjan od 1991. godine. Do danas je prodato 23.600 komada Australijskog kengura od 1 kg. Pored toga, 2011. godine Perth Mint pravi još jedan ogroman korak napred i postaje prva kovnica novca u svetu napravivši kovanicu Australijski zlatni kengur od jedne tone. Zlatnik je izrađen od 24-karatnog zlata, a njegova vrednost trenutno se procenjuje na preko 50 miliona australijskih dolara. Ovaj ogroman Kengur oborio je prethodni rekord za najvredniji zlatnik ikada proizveden, koji je dotada držao Kanadski javorov list od 100 kg.

Kovnica novca u Pertu je svetski priznata kovnica novca i rafinerija plemenitih metala, koja se nalazi u gradu Pert, u Zapadnoj Australiji. Kovnicu novca u Pertu osnovala je 1896. g. Kraljevska kovnica novca Velike Britanije, a nakon što su otkrivena nova nalazišta zlata u Zapadnoj Australiji. Zadatak Kovnice novca u Pertu bio je da prerađuje zlatnu rudu iz rudnika i da izrađuje državne zlatne kovanice od zlatnih poluga. Između 1899. i 1931. g. Kovnica novca u Pertu proizvela je značajnu količinu zlatnih suverena (lira) koji su rasprostranjeni širom Australije i u celoj Britanskoj imperiji da bi bile korišćene kao valuta u opticaju. Britanska kontrola nad Kovnicom novca u Pertu ustupljena je 1971. g. vladi Zapadne Australije, koja preuzima vlasništvo nad njom. Danas je Kovnica novca u Pertu poznata po izuzetnom kvalitetu svojih investicionih kovanica svetske klase, kao što su srebrne kovanice Kukabura i Koala, kao i Lunarna serija. Kovnica novca u Pertu član je Londonskog tržišta zlata (preteča Londonske asocijacije učesnika na tržištu plemenitih metala

LBMA) iz 1934. g. Motiv labuda, koji je zvanični pečat ove kovnice, registrovane u LBMA, međunarodno je priznat i inspirisan je lokacijom Kovnice novca u Pertu, uz reku Svon (labud).

Težina proizvoda u gramima
31.10659
Zlato težina u gramima
31.10348
Finoća
999.9
Zlato težina u finim uncama
1
Prečnik (mm)
32.1
Debljina (mm)
-
Opis nominlane vrednosti
100 dolara
Proizvođač
Australija

Prednja strana

Prednja strana

Na aversu je prikazan lik kraljice Elizabete II. Njeno veličanstvo kraljica prikazana je zbog australijskog članstva u Komonveltu. Kao članica Komonvelta, Australija ima kao svog vladajućeg ustavnog monarha kraljicu Elizabetu II. Iznad kraljičinog lika ispisan je tekst „ELIZABETH II“ i „AUSTRALIA“. Ispod nje je natpis sa nominalnom vrednošću od 100 dolara i inicijali IRB dizajnera po imenu Ian Rank-Broadley.

Zadnja strana

Zadnja strana

Na reversu je prikazan kengur, najpoznatija životinja Australije, a iznad njega stoji „AUSTRALIAN KANGAROO“. Ispod kengura navedeni su godina kovanja, težina i čistoća. Desno od kengura je slovo „P“, kao oznaka Kovnice novca u Pertu. Dizajner zadnje strane zlatnika Australijski kengur menja se svake godine.

Pakovanje

Pakovanje

Kovnica novca u Pertu pakuje svaki zlatnik posebno u tvrdu plastičnu kapsulu. Za veće porudžbine kovnica nudi pojedinačna pakovanja, umnoške od 20, u originalnim, fabričkim pakovanjima

Prilikom porudžbine preko naše onlajn prodavnice, možete da izaberete da vam se proizvodi isporuče putem DExpress-a ili da ih preuzmete lično u našem uredu u Beogradu.

Isporuka putem DExpress-a

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Rok isporuke je 1 ili 2 radna dana. DExpress kurir će vas kontaktirati putem telefona.

Isporuka paketomatu DExpress

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Vreme isporuke je obično u roku od 1 ili 2 radna dana. Molimo vas da navedete svoj broj telefona kako biste dobili obaveštenje putem SMS-a sa kodom za potvrdu kada vaš paket stigne.

Lično preuzimanje

Dobrodošli ste da dođete i preuzmete svoje proizvode u našem uredu u Beogradu istog dana kada primimo vašu uplatu.

U oba slučaja, potrebno je da ponesete važeći identifikacioni dokument da biste preuzeli proizvode. Klijent, platilac i primalac moraju biti ista osoba.

Osiguranje

Paket je u potpunosti osiguran, a u izuzetno malo verovatnom i retkom slučaju da se paket izgubi ili ošteti, poslaćemo ponovo artikle ili ćemo vam vratiti novac.

Pakovanje

Proizvodi se pakuju u zaštitnu ambalažu i stavljaju se u diskretno pakovanje bez brenda.

Kašnjenja

Ako dođe do kašnjenja isporuke ili ako naručeni proizvod nije na zalihama, uvek ćemo vas kontaktirati putem e-pošte da bismo vam pružili detalje o isporuci.

Cene isporuke

U ovom trenutku cena isporuke je formirana troškovima osiguranja i „Pouzećem“

Napominjemo da svaka isporuka sadrži 0,50% dodatnih troškova za osiguranje i 0,50% dodatnih troškova ako odaberete način plaćanja „Pouzećem“.

Sigurna isporuka

Svaka pošiljka se diskretno pakuje i potpuno je osigurana, kako biste mogli da naručite proizvode online bez straha.

Velika dostupnost zaliha

Većina Tavex proizvoda je uvek dostupna, zato Tavex može brzo da isporuči i da preuzme istog dana po vrhunskim cenama na tržištu. Tavex je zvanični partner najvećih svetskih kovnica, kao što su kovnica Perth u Australiji, Austrijska kovnica (Munze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse i Valcambi rafinerije – tržišnih lidera u proizvodnji zlatnih poluga – ali i mnogih drugih rafinerije i distributera zlata.

Niske cene

Zahvaljujući iskustvu od preko 25 godina i velikim obima transakcija, Tavex vam može ponuditi najbolje cene na tržištu. U isto vreme, možete i maksimalno da povećate povrat investicija zahvaljujući niskim maržama i rasponima kojima upravlja Tavex.

Ovaj proizvod je fizički dostupan u našem skladištu.

Zakažite besplatnu privatnu konsultaciju
Saznajte više o investicionim proizvodima i steknite vredne uvide u tržište.