Dodaj upozorenje o ceni
Kreiraj novi bot za cenu
+ -
Kreiraj novi bot za cenu
Sažetak za bot za cene

Možete da otkažete bot za cene u bilo kom trenutku i nemate nikakve novčane obaveze kada bot izvrši automatsku porudžbinu.

Avansno placanje

1 kg Zlatna poluga Valcambi

Nema na stanju
Tavex sa zadovoljstvom nudi zlatne poluge od 1kg  Valcambi Suisse. Proizvedene od strane kompanije Valcambi, najveće švajcarske ... pročitaj više
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Uvod

Tavex sa zadovoljstvom nudi zlatne poluge od 1kg  Valcambi Suisse. Proizvedene od strane kompanije Valcambi, najveće švajcarske livnice plemenitih metala, one su obeležje izvanrednog kvaliteta, a .999 fine čistoće i visoka likvidnost su zagarantovani. Uz čist i elegantan dizajn, zlatne poluge od 1000 grama Valcambi Suisse su savršen izbor za one koji traže izuzetan zlatni proizvod koji nudi najbolju vrednost kada se uzmu u obzir likvidnost, prenosivost i cena po gramu. Preuzimanjem ove zlatne poluge, ne dobijate samo plemeniti metal velike vrednosti izrađen zahvaljujući švajcarskom inženjerstvu, već i alternativnu čvrstu valutu za koju se podrazumeva da će biti međunarodno prihvaćena od strane trgovaca plemenitim metalima, finansijskih institucija i sličnih investitora.

Zašto kupiti

 • Zagarantovana je 9999 fina čistoća zlatnih poluga. Procese proizvodnje i prerade kompanije Valcambi nadgledaju procenjivači ovlašćeni od strane Švajcarskog federalnog zavoda za kontrolu plemenitih metala, kao i organizacija „LBMA“ (London Bullion Market Association), garantujući strogi standard kvaliteta i čistoće  zlatnih poluga Valcambi.
 • Zlatna poluga Valcambi Suisse od 1kg je ekvivalent štednji. Zlatne poluge od 1kg Valcambi su idealan izbor za svakog dugoročnog štednika koji ceni sigurnost i stabilnost posedovanjem fizičkih zlatnih poluga.
 • Zlatne poluge Valcambi Suisse su odličan način da diversifikujete svoj portfolio.  Niska korelacija zlata sa drugim finansijskim sredstvima dozvoljava da zlatne poluge od 1kg Valcambi služe kao investicioni portfolio protiv tržišnog rizika.
 • Zlatne poluge Valcambi Suisse su novac. Švajcarska centralna banka, organizacija „LBMA“ i sve glavne robne berze širom sveta prihvataju zlatne poluge kompanije Valcambi, garantujući razmenu zlatnih poluga od 1kg Valcambi širom sveta od strane trgovaca plemenitim metalima, banaka i investitora.
 • Zlatna poluga Valcambi Suisse od 1kg je čisto zanatstvo u zlatu. Zlatna poluga od 1kg ima moderan i čist dizajn. Jednostavna, ali elegantna, sa ograničenom količinom natpisa, ostavljajući više prostora za prelepu površinu nalik ogledalu da izrazi svu svoju lepotu.
 • Zlatna poluga Valcambi Suisse od 1kg je vredna svoje težine u zlatu. Zlatna poluga od 1kg Valcambi spada među najprodavanijim zlatnim predmetima u ovom obliku. Njena vrednost je eksplicitno zasnovana na finom sadržaju zlata koji je povezan sa vodećom cenom zlata.

Kupovina zlatnih predmeta znači niske rizike i održavanje bogatstva

Vrednost zlata je porasla tokom godina što ga čini odličnim za održavanje ili povećanje bogatstva.

 • Vrednost proizvoda (1kom.)
  -
 • Otkupna cena
  8456869 din
 • Vaš rizik sada
  -8456869 din

Činjenica: cena zlata u RSD je porasla za 47.59% u poslednjih 3 godina. Najniža cena je bila 163458 RSD/oz, a najviša 267823 RSD/oz. Trenutna cena na svetskom tržištu je 263038 RSD/oz

Istorija

Reputacija Švajcarske za proizvodnju luksuznih proizvoda visokog kvaliteta nije ograničena na industriju satova, već se podjednako odnosi i na investiciono zlato. Švajcarska je za zlato ono što je Francuska za vino: izjava potkrepljena čvrstim činjenicama koje pokazuju da se većina svetskog zlata rafiniše u ovoj prosperitetnoj zemlji Alpa. Podaci sa dokumenta „London Good Delivery List“ pokazuju da šest rafinerija drži 90% tržišta zlata, a četiri od njih, uključujući Valcambi, imaju sedište u Švajcarskoj. U proseku, Švajcarska prerađuje između 65-75% svetske godišnje ponude zlata, što je čini državom broj jedan na svetu kada je u pitanju prerada zlata i proizvodnja zlatnih poluga. Razlog zašto Švajcarska zauzima ovu poziciju je visok nivo bezbednosti zemlje, efikasna logistika, jak finansijski sistem koji podržava neke od vodećih svetskih međunarodnih banaka i, što je najvažnije, strogi zakoni koji postavljaju visoke standarde u pogledu kvaliteta i čistoće gotovih poluga. Na primer, svaka zlatna poluga Valcambi sadrži pečat procenjivača, koji je na zadnjoj strani označen kao „ESSAIEUR FONDEUR“, što garantuje čistoću poluge. Da bi mogla da označi svoje poluge, kompanija Valcambi mora da se pridržava strogih švajcarskih saveznih zakona (Zakon o kontroli plemenitih metala) i da zaduži ovlašćenog procenjivača koji je stekao potrebnu saveznu licencu za procenjivače. Ovlašćeni procenjivači moraju da vode odgovarajuću evidenciju o određivanju finoće koju obavljaju i u svakom trenutku dokumentacija mora biti na raspolaganju vlastima za inspekciju. Drugim rečima, svaka Valcambi zlatna poluga ima svoju čistoću akreditovanu od strane državnih i industrijskih tela, njen kvalitet je u skladu sa najvišim industrijskim standardima i usavršavan od strane najboljih švajcarskih inženjera, što rezultira proizvodom sa zlatnim integritetom koji prevazilazi sve standarde izvrsnosti. Na kraju krajeva, proizvedeno je u Švajcarskoj.

Proces proizvodnje livene zlatne pločice počinje zagrevanjem zlatnog materijala u posebnim pećima dok se ne pretvori u rastopljenu masu. Tokom procesa zagrevanja, sve neželjene nečistoće u rastopljenoj masi se uklanjaju dok ne ostane samo rastopljeno zlato visoke čistoće, koja se najčešće kreće oko 99,99%. Obrađeno zlato se ostavlja na hlađenje, a zatim se pretvara u zlatne granule ili male komadiće zlata. Oba oblika se mere i podešavaju prema potrebnoj težini željene poluge od livenog zlata, a zatim se stavljaju u kalup od livenog gvožđa. Kalup se stavlja u peć koja topi male komade zlata unutar kalupa livenog gvožđa. Nakon što se zlato otopi, kalupi se ostavljaju na hlađenje, dok se zlato unutar istih ne učvrsti. Rezultat procesa su livene pločice. Novoizlivene zlatne poluge se zatim pregledaju i mere. Poluge koje prođu test se čiste i ubacuju u hidrauličnu presu koja postavlja potrebne oznake na gornjoj strani livene zlatne poluge.  

 

Investitori  moraju znati da je, za razliku od kovanih poluga koje su izrađene od uniformnih zlatnih ploča i imaju ravne površine, površina livene poluge ponekad hrapava i neravna. To ih čini savršenim izborom za one koji vole da drže u ruci i „osete“ svoje zlatne poluge jer na vrednost preprodaje neće uticati blage ogrebotine ili udubljenja. 

Valcambi je švajcarska rafinerija plemenitih metala, osnovana 1961. godine i svetski poznata kao jedan od najvećih proizvođača i dobavljača livenih i kovanih poluga. Poluge kompanije Valcambi su cenjene širom sveta zbog svog izvanrednog kvaliteta; predstavljaju obeležje švajcarskog zanatstva, zbog čega su veoma tražene među poznavaocima plemenitih metala. Kompanija izrađuje svoje proizvode u Balerni (Švajcarska), gde upravlja jednim od najvećih svetskih pogona za plemenite metale, koji mogu da prerade neverovatne 2000 metričkih tona plemenitih metala godišnje. Poređenja radi, godišnja ponuda rudnika zlata u 2013. godini iznosila je 3000 tona. Ukupna vrednost koja se godišnje prerađuje u ovoj fabrici je u najmanju ruku impresivna, a činjenica da „Newmont Mining”, jedna od najvećih svetskih kompanija za eksploataciju zlata, ima većinski udeo u kompaniji, govori o značaju kompanije Valcambi kao jedne od najvećih rafinerija plemenitih metala na svetu. Akreditovane od strane svih glavnih berzi plemenitih metala, Švajcarske centralne banke i organizacije LBMA (London Bullion Market Association), zlatne i srebrne poluge kompanije Valcambi su priznate širom sveta, sa klijentima u rasponu od maloprodajnih investitora do nekih od najvećih međunarodnih finansijskih institucija, vlada i centralnih banaka. 

Valcambi je član organizacije London Bullion Market Association 

Organizacija London Bullion Market Association (LBMA) osnovana je kao nezavisno nadzorno telo od strane Britanske centralne banke 1987. godine. Koreni organizacije LBMA se mogu pronaći nekoliko vekova unazad u 1700-im, kada je London počeo da se pojavljuje kao vodeće svetsko trgovačko središte za plemenite metale. Poznato je kao Londonsko tržište zlata i samoregulisano je od strane najvećih londonskih trgovaca i proizvođača plemenitih metala koji su nakon nadgledanja tržišta akreditovali prerađivače plemenitih metala na listi „London Good Delivery List”. Ulazak na londonsko tržište plemenitim metalima je dozvoljen samo onim rafinerijama koje su ispunile kriterijume kvaliteta i čistoće postavljene u dokumentu „LGD”. Danas preko 135 kompanija, uključujući i neke od najvećih prerađivača plemenitih metala, pružaoce usluga skladištenja, proizvođače i trgovce plemenitim metalima, čini deo organizacije London Bullion Market Association. Svi oni predstavljaju deo organizacije LBMA, najpoštovanijeg i najpouzdanijeg tela širom sveta koje nadgleda proces proizvodnje i prerade zlatnih i srebrnih poluga. Primarna uloga organizacije LBMA je ta da upravlja listom „Good Delivery List”, koja je danas međunarodni standard za kvalitet i ispitivanje zlatnih i srebrnih poluga.

Težina proizvoda u gramima
1000
Zlato težina u gramima
1000
Finoća
999.9
Zlato težina u finim uncama
32.15075
Dužina (mm)
117
Širina (mm)
53
Debljina (mm)
8.9
Proizvođač
Valcambi Suisse, Švajcarska

Prednja strana

Prednja strana: Na vrhu zlatne poluge od 1kg se nalazi zvanični pečat kompanije Valcambi. Na sredini poluge piše „1kg“, „gold“ i „999.9“ što označava 99,99% čistog zlata. Na dnu poluge se nalazi jedinstveni serijski broj.

Sertifikat o autentičnosti

Uz zlatnu polugu od 1kg dolazi i sertifikat od proizvođača , koji sadrži težinu,čistoću i serijiski broj poluge.

Prilikom porudžbine preko naše onlajn prodavnice, možete da izaberete da vam se proizvodi isporuče putem DExpress-a ili da ih preuzmete lično u našem uredu u Beogradu.

Isporuka putem DExpress-a

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Rok isporuke je 1 ili 2 radna dana. DExpress kurir će vas kontaktirati putem telefona.

Isporuka paketomatu DExpress

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Vreme isporuke je obično u roku od 1 ili 2 radna dana. Molimo vas da navedete svoj broj telefona kako biste dobili obaveštenje putem SMS-a sa kodom za potvrdu kada vaš paket stigne.

Lično preuzimanje

Dobrodošli ste da dođete i preuzmete svoje proizvode u našem uredu u Beogradu istog dana kada primimo vašu uplatu.

U oba slučaja, potrebno je da ponesete važeći identifikacioni dokument da biste preuzeli proizvode. Klijent, platilac i primalac moraju biti ista osoba.

Osiguranje

Paket je u potpunosti osiguran, a u izuzetno malo verovatnom i retkom slučaju da se paket izgubi ili ošteti, poslaćemo ponovo artikle ili ćemo vam vratiti novac.

Pakovanje

Proizvodi se pakuju u zaštitnu ambalažu i stavljaju se u diskretno pakovanje bez brenda.

Kašnjenja

Ako dođe do kašnjenja isporuke ili ako naručeni proizvod nije na zalihama, uvek ćemo vas kontaktirati putem e-pošte da bismo vam pružili detalje o isporuci.

Cene isporuke

U ovom trenutku cena isporuke je formirana troškovima osiguranja i „Pouzećem“

Napominjemo da svaka isporuka sadrži 0,50% dodatnih troškova za osiguranje i 0,50% dodatnih troškova ako odaberete način plaćanja „Pouzećem“.

Sigurna isporuka

Svaka pošiljka se diskretno pakuje i potpuno je osigurana, kako biste mogli da naručite proizvode online bez straha.

Velika dostupnost zaliha

Većina Tavex proizvoda je uvek dostupna, zato Tavex može brzo da isporuči i da preuzme istog dana po vrhunskim cenama na tržištu. Tavex je zvanični partner najvećih svetskih kovnica, kao što su kovnica Perth u Australiji, Austrijska kovnica (Munze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse i Valcambi rafinerije – tržišnih lidera u proizvodnji zlatnih poluga – ali i mnogih drugih rafinerije i distributera zlata.

Niske cene

Zahvaljujući iskustvu od preko 25 godina i velikim obima transakcija, Tavex vam može ponuditi najbolje cene na tržištu. U isto vreme, možete i maksimalno da povećate povrat investicija zahvaljujući niskim maržama i rasponima kojima upravlja Tavex.

Ovaj proizvod nije fizički dostupan u našem skladištu.

Zakažite besplatnu privatnu konsultaciju
Saznajte više o investicionim proizvodima i steknite vredne uvide u tržište.