Dodaj upozorenje o ceni
Kreiraj novi bot za cenu
+ -
Kreiraj novi bot za cenu
Sažetak za bot za cene

Možete da otkažete bot za cene u bilo kom trenutku i nemate nikakve novčane obaveze kada bot izvrši automatsku porudžbinu.

1 unca zlatnika Čuvari Tjudora – Bofortski jejl 2023. g.

Nema na stanju
Tavex sa zadovoljstvom predstavlja drugo izdanje serije „Čuvari Tjudora“, Bofortski jejl za 2023. g. Inspiraciju za kolekciju „Čuvari ... pročitaj više
The photos are used for illustration purposes only and may not be an exact representation of the product.

Uvod

Tavex sa zadovoljstvom predstavlja drugo izdanje serije „Čuvari Tjudora“, Bofortski jejl za 2023. g. Inspiraciju za kolekciju „Čuvari Tjudora“ predstavlja deset kamenih zveri, koje se ističu na mostu preko šanca uz zidine palate Hempton Kort i koje simbolizuju lozu Henrija VIII i njegove treće supruge Džejn Simor. Drugi među tim veličanstvenim čuvarima, koji je našao svoje mesto u seriji poluga i koji izaziva strahopoštovanje, jeste Bofortski jejl.

Šta je Bofortski jejl?

„Jejl“ simbolizuje gracioznost i elegantnost ili zaštitu i odlučnost. Ova mitska zver prvobitno se sreće u evropskoj mitologiji pre nego što će preći u srednjovekovne bestijarije i heraldičke legende. Najčešće je opisivan kao antilopa ili neko čevoronogo stvorenje slično kozi sa čekinjama divljeg vepra i velikim rogovima koji se mogu okretati u svim smerovima.

„Veličine nilskog konja, sa repom slona, crne ili braon boje, sa čeljustima vepra i pokretnim rogovima, dužine veće od lakta“ – Plinije Stariji iz Istorije prirode.

Veza Jejla i britanske monarhije počinje sa Henrijem VII i 1485. g. On potiče iz porodice Boforta, stare plemićke engleske porodice. Heraldički simbol Boforta vezuje se za Henrijevu majku, lejdi Margaret. Bofortski jejl je jedna od deset zvaničnih kraljičinih heraldičkih zveri, koje su naručene za njeno krunisanje 1953. g.

Budući da kraljica Džejn nema direktnu vezu sa heraldikom Boforta, Henri VIII verovatno posvećuje Bofortski jejl svojoj novoj supruzi. Statua je prikazana na mostu preko šanca u Hempton Kortu, kako drži grb Džejn Simor da bi učvrstio njen autoritet i uticaj kao nove kraljeve supruge.

Zašto kupiti

 • 99% čistog zlata (24 karata)
 • Nominalna vrednost: 100 britanskih lira
 • Ograničena serija
 • Zakonsko sredstvo plaćanja
 • Sigurno prihvatanje od strane trgovaca plemenitim metalima, banaka i investitora
 • Investiciona i kolekcionarska vrednost

Kupovina zlatnih predmeta znači niske rizike i održavanje bogatstva

Vrednost zlata je porasla tokom godina što ga čini odličnim za održavanje ili povećanje bogatstva.

 • Vrednost proizvoda (1kom.)
  -
 • Otkupna cena
  255137 din
 • Vaš rizik sada
  -255137 din

Činjenica: cena zlata u RSD je porasla za 41.28% u poslednjih 3 godina. Najniža cena je bila 163458 RSD/oz, a najviša 267823 RSD/oz. Trenutna cena na svetskom tržištu je 255137 RSD/oz

Istorija

Kolekciju čini deset mitskih i realnih statua heraldičkih životinja koje se još nazivaju „Kraljevske zveri“ koje se nalaze na mostu preko šanca do zidina Hempton Korta, najpoznatije rezidencije Henrija VIII. Zveri simbolizuju poreklo Henrija VIII i Džejn Simor, njegove treće supruge.

Heraldičke životinje su sledeće:

Lav Engleske;

 

Simorski lav;

 

Kraljevski zmaj;

 

Crni bik iz Klarense;

 

Bofortski Jejl;

 

Beli lav Mortimera;

 

Beli hrt iz Ričmonda;

 

Tjudorski zmaj;

 

Simorski panter;

 

Simorski jednorog.

Kraljevska kovnica jedna je od najstarijih i najuglednijih vladinih institucija Velike Britanije. Njena duga istorija datira od 1279. godine, kada je počela sa radom u Londonskoj kuli. Njena reputacija za izvrsnost i poverenje dodatno je porasla kada je ser Isak Njutn došao na čelo Kraljevske kovnice. Tokom svog mandata u Kraljevskoj kovnici bio je odgovoran za prelaz britanske funte na zlatni standard.

Danas Kraljevska kovnica nije odgovorna samo za kovanje opticajnog novca u Velikoj Britaniji, već takođe proizvodi zvanične kovanice za više od 60 zemalja širom sveta. Međutim, najvažnija i najpoznatija kovanica koja je ikada izašla iz presa ove kovnice nesumnjivo je zlatni dukat Suveren, koji se i danas proizvodi u kovnici u gradu Lantrisant (Vels - Velika Britanija). Preciznost i kvalitet savremenog zlatnog dukata Suveren isti su kao i pre 200 godina, sadrži 22 karata čistog zlata i težak je tačno 7,98805 grama. Ni popularnost zlatnog dukata Suveren se nije promenila, što je potvrđeno 2014. godine, kada je Kraljevskoj kovnici ponestalo ovih predmeta zbog izuzetne potražnje. Zlatni dukat Suveren je bez sumnje jedan od najistaknutijih zlatnika ikada proizvedenih, a činjenica da je skoro 100.000.000 njih iskovano od 1957. godine svedoči o njihovoj izvrsnosti i pouzdanosti. Reputacija zlatne kovanice Suveren kao „glavne kovanice na svetu“ pronosiće se vekovima, jer će napredni investitori uvek radije držati deo svog bogatstva u zlatnim kovanicama koje su sigurne, likvidne i pouzdane.

istorija poslovanja, prema nekim procenama preko 1100 godina, kao i proizvodnja mnogih poznatih svetskih kovanica poput zlatnog dukata Suveren, doprineli su tome da postane jedna od najpoznatijih i najčuvenijih kovnica na svetu. Kovnica je odgovorna za proizvodnju kovanog novca Ujedinjenog Kraljevstva.

Težina proizvoda u gramima
31.1035
Zlato težina u gramima
31.1035
Finoća
999.9
Zlato težina u finim uncama
1
Prečnik (mm)
32.69
Debljina (mm)
-
Opis nominlane vrednosti
100 britanskih lira
Proizvođač
Kraljevska kovnica, Velika Britanija

Prednja strana

Na prednjoj strani kovanice je predstavljen peti portret Njenog Kraljevskog Visočanstva, čiji je autor Džodi Klark. Takođe je ispisana nominalna vrednost „100 Pounds“ i tekst „Elizabeth II · D · G · REG · F · D“.

Zadnja strana

Veličanstven dizajn kovanice predstavlja Bofortskog jejla, koji se propeo na zadnje noge. Njegove prednje noge drže štit preko ruku Džejn Simor. Pogled na zver sa strane jasno pokazuje njegovu moć i okrutnost. Sjajna reljefna tekstura prikazuje njegovo pegavo telo i polurazjaren izgled, sa čekinjama i rogovima sa obe strane njegove glave.

Uz rub zlatnih kovanica stoji natpis „YALE OF BEAUTFORT“ zajedno sa čistoćom i težinom kovanice. Dizajn sadrži i zaštitne elemente, pa pozadina iza lava čine duboke linije.

Pakovanje

Svaka kovanica je zasebno upakovana u plastičnu kapsulu.

Prilikom porudžbine preko naše onlajn prodavnice, možete da izaberete da vam se proizvodi isporuče putem DExpress-a ili da ih preuzmete lično u našem uredu u Beogradu.

Isporuka putem DExpress-a

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Rok isporuke je 1 ili 2 radna dana. DExpress kurir će vas kontaktirati putem telefona.

Isporuka paketomatu DExpress

Nakon što primimo vašu uplatu, proizvodi će biti poslani u roku od 24 sata. Vreme isporuke je obično u roku od 1 ili 2 radna dana. Molimo vas da navedete svoj broj telefona kako biste dobili obaveštenje putem SMS-a sa kodom za potvrdu kada vaš paket stigne.

Lično preuzimanje

Dobrodošli ste da dođete i preuzmete svoje proizvode u našem uredu u Beogradu istog dana kada primimo vašu uplatu.

U oba slučaja, potrebno je da ponesete važeći identifikacioni dokument da biste preuzeli proizvode. Klijent, platilac i primalac moraju biti ista osoba.

Osiguranje

Paket je u potpunosti osiguran, a u izuzetno malo verovatnom i retkom slučaju da se paket izgubi ili ošteti, poslaćemo ponovo artikle ili ćemo vam vratiti novac.

Pakovanje

Proizvodi se pakuju u zaštitnu ambalažu i stavljaju se u diskretno pakovanje bez brenda.

Kašnjenja

Ako dođe do kašnjenja isporuke ili ako naručeni proizvod nije na zalihama, uvek ćemo vas kontaktirati putem e-pošte da bismo vam pružili detalje o isporuci.

Cene isporuke

U ovom trenutku cena isporuke je formirana troškovima osiguranja i „Pouzećem“

Napominjemo da svaka isporuka sadrži 0,50% dodatnih troškova za osiguranje i 0,50% dodatnih troškova ako odaberete način plaćanja „Pouzećem“.

Sigurna isporuka

Svaka pošiljka se diskretno pakuje i potpuno je osigurana, kako biste mogli da naručite proizvode online bez straha.

Velika dostupnost zaliha

Većina Tavex proizvoda je uvek dostupna, zato Tavex može brzo da isporuči i da preuzme istog dana po vrhunskim cenama na tržištu. Tavex je zvanični partner najvećih svetskih kovnica, kao što su kovnica Perth u Australiji, Austrijska kovnica (Munze Österreich), China Great Wall Coins Investments Ltd., PAMP Suisse i Valcambi rafinerije – tržišnih lidera u proizvodnji zlatnih poluga – ali i mnogih drugih rafinerije i distributera zlata.

Niske cene

Zahvaljujući iskustvu od preko 25 godina i velikim obima transakcija, Tavex vam može ponuditi najbolje cene na tržištu. U isto vreme, možete i maksimalno da povećate povrat investicija zahvaljujući niskim maržama i rasponima kojima upravlja Tavex.

Ovaj proizvod nije fizički dostupan u našem skladištu.

Zakažite besplatnu privatnu konsultaciju
Saznajte više o investicionim proizvodima i steknite vredne uvide u tržište.