Dodaj upozorenje o ceni

Šta su trenutna cena, ponuda-potražnja i raspon?

Objavio yasen pre 1 godina
Cena zlata (XAU-RSD)
214 204 RSD/oz
  
+ 882 RSD
Cena srebra (XAG-RSD)
2 578 RSD/oz
  
- 5 RSD

Trenutna cena je trenutna tržišna cena zlata ili srebra, određena faktorima ponude i potražnje na globalnim finansijskim tržištima. Trenutna cena se odnosi na 1 finu uncu .999 finog zlata ili srebra.

Ponuda (ili, laičkim jezikom, kupovina) je cena po kojoj su učesnici na tržištu, kao što je Tavex, spremni da kupe zlato ili srebro u bilo kom trenutku.

Potražnja (ili, lačkim jezikom, prodaja) je cena po kojoj su učesnici na tržištu, kao što je Tavex, spremni da prodaju zlato ili srebro u bilo kom trenutku.

Raspon je razlika između ponude i potražnje. Na primer, ako je ponuda za zlatnu filharmoniju od 1 unce 1000 evra, a potražnja 1040 evra, onda je „raspon ponuda-potražnja“ 40 evra. Niska razlika između ponude i potražnje je često dobar pokazatelj visoke likvidnosti. Proizvodi koji imaju visoku likvidnost, kao što je kovanica Zlatna filharmonija, imaće manji raspon između ponude i potražnje u poređenju sa drugim manje poznatim zlatnicima, što znači da ćete, kao investitor, uštedeti novac kada trgujete unutar i van svoje investicije .

Možda biste voleli da pročitate i