Dodaj upozorenje o ceni

Šta su trenutna cena, ponuda-potražnja i raspon?

Objavio yasen pre 5 meseci
Cena zlata (XAU-RSD)
203 928 RSD/oz
  
+ 1 477 RSD
Cena srebra (XAG-RSD)
2 404 RSD/oz
  
- 1 RSD

Trenutna cena je trenutna tržišna cena zlata ili srebra koja je određena faktorima ponude i potražnje na globalnim finansijskim tržištima. Trenutna cena se odnosi na 1 finu uncu .999 finog zlata ili srebra.

Ponuda (ili kupovina po laičkim izrazu) je cena po kojoj su učesnici na tržištu, kao što je Tavex, spremni da kupe zlato ili srebro u bilo kom trenutku.

Potražnja (ili prodaja po laičkim izrazu) je cena po kojoj su učesnici na tržištu, kao što je Tavex, spremni da prodaju zlato ili srebro u bilo kom trenutku.

Raspon je razlika između ponude i potražnje. Na primer, ako je ponuda za zlatnu filharmoniju od 1 unce 1000 evra, a potražnja 1040 evra, onda je „raspon ponuda-potražnja“ 40 evra. Niska razlika između ponude i potražnje je često dobar pokazatelj visoke likvidnosti. Proizvodi koji imaju visoku likvidnost, kao što je kovanica Zlatne filharmonije, imaće manji raspon između ponude i potražnje u poređenju sa drugim manje poznatim zlatnicima, što znači da ćete, kao investitor, uštedeti novac kada trgujete unutar i izvan svoje investicije .

Cena zlata (XAU-RSD)
203 928 RSD/oz
  
+ 1 477 RSD
Cena srebra (XAG-RSD)
2 404 RSD/oz
  
- 1 RSD

Možda biste voleli da pročitate i